RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

1.700 oameni au scăpat în ultimul an la Iaşi de o boală care le măcina viaţa

Rata de succes pentru acest tratament inovator este de peste 95%.

 

  

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a anunţat că nego­cierile pentru noile contracte pentru tratamentul fără interferon al hepatitei cronice virale C au fost finalizate. Re­prezentanţii CNAS spun, prin intermediul unui comunicat de presă, că în curând vor fi disponibile trei scheme de tratament, care vor oferi o soluţie adaptată după nevoile pacientului. Schema de tratament va fi stabilită de fiecare medic, în funcţie de starea pacientului şi de particu­la­rităţile acestuia, tratamentul putând să dureze între 8 şi 24 de săptămâni. Încheierea propriu-zisă a contractelor urmează să fie realizată zilele următoare, când cei trei deţinători de autorizaţii de punere pe piaţa cu care CNAS a negociat vor depune documentaţia.

„Noile contracte cost-volum-rezultat vor însemna o schimbare calitativă majoră în tratamentul fără interferon al hepatitei virale C. Aş menţiona că, deşi negocierele pentru aceste contracte au fost mai complicate, derulându-se pentru prima oară cu mai mulţi deţinători de autorizaţii de punere pe piaţă, am reuşit să le finalizăm cu condiţii mai avantajoase pentru CNAS şi într-un timp mult mai scurt decât în precedentele etape de tratament“, a men­ţionat Răzvan Vulcănescu, în comunicatul citat.

Articol integral pe www.ziaruldeiasi.ro

Related posts

Franţa îi va sancţiona pe medicii care nu s-au vaccinat. “Nu vom da înapoi”

Redacția

Încă cinci decese cauzate de COVID-19

Redacția

Alți șase pacienți cu COVID-19, aflați în stare gravă, sunt transferați miercuri în Germania. Arafat: „Este şi o persoană tânără. Vor fi duşi la Munchen şi la Nurenberg”

Redacția
Încarcă...