RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Fapt diversNațional

Cum afectează schimbările de vreme sănătatea?

Modul în care ne simțim într-o zi este foarte conectat de schimbările de vreme. Pe fondul modificărilor climatice din ultima perioadă, corpul nostru a fost nevoit să se adapteze și să găsească resurse pentru a ne continua activitatea. Deși în cazul unor persoane nu este evident modul în care sănătatea este influențată de vreme, există diferite moduri în care suntem afectați.

Efecte directe și indirecte

Majoritatea experților de la nivel mondial consideră că schimbările de vreme pot avea un impact major asupra sănătății populației. Suntem direct sau indirect afectați de fenomenele extreme care sunt tot mai dese în ultima perioada, astfel:

  • Efecte directe din cauza creșterii frecvenței evenimentelor meteo extreme, dar și a intensității acestora
  • Efecte indirecte din cauza poluării în exces a aerului și modificării alimentelor și a calității apei.

Persoane predispuse la probleme de sănătate din cauza vremii

Există anumite categorii de persoane care sunt foarte sensibile la modificările de vreme. Copiii sau femeile însărcinate sunt printre cei care trebuie să aibă o grijă deosebită. Nici persoanele în vârstă nu ar trebui să ignore efectele pe care vremea poate să le aibă asupra lor.

Copiii

Copiii sunt foarte sensibili când sunt expuși unor temperaturi înalte întrucât se pot deshidrata foarte ușor. De asemenea, poluarea îi poate afecta și provoca diverse boli care le pot da sistemul imunitar peste cap. În primul an de viață, atunci când sistemul imunitar este încă în dezvoltare, copiii ar trebui să fie cât mai puțini expuși la fenomene meteo intense.

  

Persoane în vârstă

De cele mai multe ori, persoanele în vârstă au diverse boli care le slăbesc sistemul imunitar. De exemplu, au boli cardiovasculare sau diverse boli cronice. Atunci când sunt expuși la temperaturi ridicate sau locuiesc într-o zonă în care temperaturile se schimbă brusc, persoanele în vârstă pot avea probleme serioase de sănătate sau li se pot agrava cele existente. De asemenea, din cauza scăderii calității apei și aerului în zonele expuse modificărilor climatice, persoanele în vârstă pot dezvolta diverse infecții.

Femeile însărcinate

O femeie însărcinată este extrem de sensibilă la modificările de temperatură și de vreme. Chiar dacă înainte de sarcină nu a avut probleme de sănătate, atunci când traversează o perioadă cu temperaturi ridicate sau scăzute, imunitatea poate scădea și poate începe să se simtă rău. În plus, modificările de vreme pot declanșa incendii de vegetație care sunt foarte poluante. Tocmai de aceea, o femeie însărcinată care locuiește în apropierea unui astfel de fenomen ar trebui să evite deplasările prea dese afară.

Pentru a ne proteja de efectele schimbărilor de vreme, cea mai eficientă soluție este să ne hidratăm cât mai mult. De asemenea, limitarea activității fizice și expunerea la fenomene extreme poate ajuta foarte mult să ne menținem sănătoși.

Related posts

Campioana din Serie A, învinsă pe teren propriu

Redacția

Procurorii deschid dosar penal în urma dezvăluirilor despre pacienți cu COVID-19 sedați și legați de pat

Redacția

Ciolacu, despre candidatura Gabrielei Firea la Capitală: N-am avut o discuţie în partid privind alt candidat / Să fim corecţi: Nu a avut nicio treabă cu azilele groazei

Redacția
Încarcă...