NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Monden

Ce trebuie să știți despre vasele de gătit cu inducție

Există avantaje uriașe în a lucra cu o plită pe inducție – de la caracteristicile lor de siguranță până la economiile pe care le faceți pe termen lung. Cele mai multe construcții noi au trecut la acest sistem, iar gătitul prin inducție pare să fie viitorul industriei.

Am adunat mai jos cele mai frecvente întrebări despre inducție și despre gama de oale speciale pentru acest scop.

Cum funcționează inducția?

Pentru a fi compatibilă cu inducția, tigaia sau oala Tefal, de exemplu, trebuie să fie proiectată cu o bază magnetică. Plitele cu inducție au bobine electrice care rulează dedesubt, generând un câmp magnetic care încălzește materialele magnetice de pe plită, adică tigaia și conținutul acesteia. Fără această bază magnetică, oala sau tigaia nu se va încălzi.

Avantajele gătitului cu inducție

Pentru mulți, gătitul prin inducție a revoluționat experiența culinară. Iată câteva avantaje principale ale gătitului prin inducție și de ce poate fi benefic pentru dumneavoastră și pentru bucătăria dumneavoastră.

Advertisements
  

Încălzire rapidă

Plita dvs. cu inducție nu se va încălzi decât dacă deasupra se află un vas de gătit compatibil cu inducția. Cu toate acestea, acest transfer direct de căldură care călătorește de la bobinele plitei la acea oală Tefal este incredibil de rapid și se încălzește mult mai repede decât plitele electrice sau cu gaz.

Control sensibil al temperaturii

Orice ajustare a temperaturii plitei dvs. este reflectată aproape imediat, ceea ce face mai ușor să evitați fierberea și arderea alimentelor.

Gătire precisă

Având un control al temperaturii atât de receptiv, vă puteți bucura de o gătire mai precisă. Un control mai bun al temperaturii vă permite să obțineți rezultate de gătit mai consistente de la o oală Tefal, astfel încât să puteți servi mâncare delicioasă de fiecare dată.

Eficiență

Plitele cu inducție includ detectarea tigăii, astfel încât, dacă nu aveți o tigaie deasupra plitei, aceasta se va opri automat. În plus, utilizarea magneților în loc de elemente înseamnă că energia este folosită doar pentru gătit și nu este niciodată irosită, de exemplu, dacă agentul sau inelul electric a fost lăsat pornit.

Ușor de curățat

Suprafața lor netedă și plată le face incredibil de ușor de curățat. Ștergeți plita cu inducție după fiecare utilizare pentru a opri acumularea de murdărie și stropi de mâncare și pentru a o păstra cu un aspect impecabil.

Siguranță sporită

Multe plite cu inducție sunt echipate cu senzori de căldură care le sporesc siguranța. Senzorii de căldură funcționează prin oprirea lor în momentul în care plita atinge o temperatură mai mare decât în mod normal sau când ați îndepărtat oala sau tigaia de pe suprafață.

Toate oalele și tigăile funcționează pe toate plitele cu inducție?

Răspunsul scurt la această întrebare este, din păcate, nu. Dimensiunea arzătoarelor sau a plitelor aragazului cu inducție variază de la un producător la altul. Pentru ca tehnologia de inducție să funcționeze în mod optim, întreaga zonă de gătit trebuie să fie acoperită de o oală Tefal sau o tigaie care să corespundă exact dimensiunilor acesteia.

Cum găsesc echipamentul care se potrivește cu aragazul meu cu inducție?

Notați dimensiunile arzătorului sau ale plitei și păstrați-le la îndemână atunci când cumpărați echipamentul. Rețineți că zona magnetică de pe baza tigăii poate fi mai mică decât diametrul tigăii. Zona magnetică de pe bază este cea care trebuie să se potrivească cu arzătorul aragazului. Vă recomandăm să cumpărați 1 sau 2 produse și să le testați înainte de a cumpăra întreaga gamă.

Baza magnetică se poate „rupe” sau se poate deteriora din cauza căldurii excesive sau a utilizării pe un aragaz cu gaz?

Nu. În cazul produselor de calitate cu inducție din aluminiu, placa de oțel este turnată în corpul de aluminiu, ceea ce înseamnă că baza magnetică nu poate fi deteriorată la fel de ușor ca în cazul în care stratul magnetic ar fi fost doar pulverizat.

Puteți pune echipamentele de bucătărie cu inducție în cuptor?

Da, nu are nicio diferență dacă echipamentul de bucătărie este pentru aragazuri cu inducție sau nu atunci când îl folosiți în cuptor. Baza magnetică a produsului nu va fi deteriorată dacă va fi folosită în cuptor sau sub un grătar.

Ce este diferit la produsele cu inducție de calitate?

Pe scurt, diferența constă în modul în care unii producători își creează produsele cu inducție. În cadrul produselor din aluminiu, placa de oțel este turnată în interiorul oalei sau al cratiței pentru a o face mai magnetică. Acestea sunt strâns legate, ceea ce asigură o distribuție excelentă a căldurii.

Advertisements

Echipamentele de bucătărie cu inducție sunt, de asemenea, fabricate din oțel, unele cu un miez de aluminiu care trece prin „corp”, ceea ce înseamnă că acesta se află atât în bază, cât și în pereți. Majoritatea celorlalte echipamente au o bază de tip sandwich cu un miez de aluminiu.

Toate sunt realizate cu grijă, cu grosimea optimă a bazei, eficiență maximă și distribuție perfectă a căldurii – ceea ce face din acestea o alegere excelentă pentru gătitul prin inducție.

Advertisements
Advertisements

Related posts

Jocurile de casino – între distracție și profit!

Redacția

Povestea WhatsApp. A apărut datorită unui ucrainean prea sărac să sune acasă

Redacția

Andreea Bălan, operată de urgenţă. Ce a păţit vedeta

Redacția
Încarcă...