NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Monden

6 trucuri pentru a lua notițe organizate și eficiente

Facultatea este plină de tot felul de experiențe și provocări noi. Pentru mulți studenți, una dintre aceste provocări este să se obișnuiască cu cursurile de tip curs deschis. Să iei notițe bune în caiete la facultate nu este la fel de simplu ca în liceu sau școală generală și există o așteptare mult mai mare în ceea ce privește inițiativa individuală și disciplina.

Citiți mai departe pentru a afla cele mai bune sfaturi de luare a notițelor în caiete pe care să le folosiți la facultate. Cu puțin efort la început, puteți simplifica și organiza procesul de luare de notițe pentru a vă pregăti pentru un succes mai mare.

1. Stați în fața clasei

Mulți studenți par să aibă o aversiune față de a sta în fața clasei, dar acesta este cel mai bun loc pentru a rămâne atent. S-ar putea să vă simțiți expus sau că profesorul își va putea da seama dacă nu sunteți atent. Dar dacă scopul dvs. este să iei notițe pe caiete mai bune, nu este un lucru atât de rău, nu-i așa?

Ați prefera să fiți în primul rând la un concert sau în spatele amfiteatrului? Tratați orele de curs în același mod. Pentru cea mai imersivă experiență, alegeți partea din față a clasei.

Advertisements
  

2. Decideți care este cea mai bună strategie (pe hârtie sau digitală)

Să luați bine notițe eficiente în facultate necesită o strategie. Cele două cele mai bune moduri de a lua notițe în facultate sunt pe caiete cu creion sau pixuri, sau digital, și vom vorbi mai în profunzime despre ambele strategii în punctele următoare. Mai întâi, însă, trebuie să alegeți sistemul care funcționează mai bine pentru dvs., pentru abordarea dvs. față de învățare și pentru cursurile pe care le urmați în acest semestru.

Cei mai mulți oameni pot tasta mai repede decât pot scrie, dar unele formate de clasă ar putea necesita o abordare mai vizuală a luării de notițe. Dacă folosiți un laptop, desenarea chiar și a unor ilustrații simple din mers poate fi foarte greu de realizat.

Există, de asemenea, cercetări care arată că oamenii rețin mai bine informațiile atunci când le scriu de mână decât atunci când le tastează. Dacă scopul este să vă amintiți ceea ce ați învățat – și nu-i așa? – atunci ar fi bine să încercați din nou să luați notițe de mână pe caiete.

3. Mențineți-vă notițele scurte

Este tentant să încercați să surprindeți fiecare detaliu pe care îl spune lectorul, dar acest lucru este de fapt contraproductiv. Dacă sunteți un dactilograf excepțional de rapid, s-ar putea să reușiți să rețineți aproape totul. Dar ar trebui să o faceți? Chiar vreți să vă prezentați la un examen cu șase pagini de notițe dactilografiate din fiecare zi de curs?

Este mai bine să vă limitați la un scurt rezumat, concentrându-vă pe ceea ce pare a fi cel mai important. De asemenea, nu trebuie să scrieți lucruri pe care le știți deja. Concentrați-vă pe informațiile care sunt noi. Asigurați-vă că le notați pe acestea și nu vă bateți capul cu restul.

4. Scrieți îngrijit

Dacă alegeți să vă scrieți notițele de mână pe caiete, asigurați-vă că puteți citi ceea ce scrieți. Scrieți notițele cât mai îngrijit, astfel încât să nu trebuiască să pierdeți mult timp pentru a le decoda mai târziu.

Desigur, mulți oameni se străduiesc să facă acest lucru, fie doar din cauza caligrafiei îndoielnice, fie din cauza unei limitări fizice sau a unei leziuni. Atunci când scrieți rapid, dacă nu puteți scrie suficient de îngrijit pentru a vă putea citi cu ușurință notițele mai târziu, atunci poate ar trebui să luați în considerare trecerea la o altă metodă de luare a notițelor.

5. Organizați-vă

Notițele dezorganizate pot fi un coșmar atunci când vine timpul să învățați. Fie că scrieți de mână sau că tastați pe un laptop sau pe o tabletă, stabiliți un sistem înainte de a începe. O aplicație de luat notițe vă permite să vă organizați notițele în caiete și file virtuale pe un laptop care încape într-un rucsac pentru copii.

Dacă vă scrieți notele de mână, luați în considerare posibilitatea de a avea caiete pentru fiecare curs sau un dosar cu inele cu file pentru fiecare curs. În cadrul unui curs, ați putea să vă organizați mai departe notițele în funcție de disciplină.

Nu vă putem spune care este planul potrivit pentru dumneavoastră, dar vă putem spune că este esențial să aveți un plan de organizare înainte de a începe.

6. Reduceți la minimum distracțiile

Trăim într-o epocă saturată de informații și tuturor ne place să credem că putem face mai multe lucruri în același timp ca un profesionist. Există doar o singură problemă cu această teorie: Nu putem.

Atât psihologia, cât și neuroștiința au arătat clar că multitasking-ul este un mit. Atunci când încercăm să facem mai multe lucruri în același timp, tot ceea ce facem de fapt este să trecem rapid de la o sarcină la alta. Și de fiecare dată când creierul face acest lucru, există o pierdere de performanță, deoarece creierul se recalibrează.

Advertisements

Ce înseamnă acest lucru pentru luarea de notițe la facultate și pregătirea pentru examene? Simplu: Fiecare privire de moment aruncată pe rețelele de socializare este o secundă (sau 30) în care nu ascultați cu adevărat. Același lucru este valabil pentru fiecare e-mail, mesaj de chat sau chiar și pentru fiecare privire distrasă către altcineva din sală.

Dacă luați notițe pe un dispozitiv, dezactivați notificările de la toate aplicațiile, cu excepția celor mai esențiale. Nu vă puteți permite distragerile dacă doriți să luați notițe bune.

Advertisements
Advertisements

Related posts

Sfaturi utile pentru a grădinări într-un apartament

Redacția

Trei din zece angajaţi români ar vrea să fie liberi de Valentine’s Day

Redacția

Nimic nu e imposibil în fotbalul românesc: cerere în căsătorie inedită la Oradea. Protagonişti au fost tuşierii! (VIDEO)

Redacția
Încarcă...