NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

​Stocurile de gaze ale Europei se află la cel mai redus nivel din ultimii 10 ani

Stocurile de gaze ale Europei se află la cel mai redus nivel din cel puţin 10 ani, înaintea sezonului de iarnă, amplificând riscul unor noi creşteri ale preţurilor care se află deja la niveluri record, transmit Reuters și news.ro. În ţările europene şi Marea Britanie combinate, centrele de stocare sunt pline în proporţie de 72%, comparativ cu 94% în aceeaşi perioadă a anului trecut şi o medie de 85% în ultimii 10 ani până la sfârşitul lunii septembrie.

Depozitarea gazelor este utilizată ca rezervă pentru perioadele de cerere ridicată şi de aprovizionare restrânsă.

Nivelurile scăzute actuale – cu puţin înainte de sfârşitul perioadei de refacere a stocurilor pe piaţa europeană a gazelor – sunt un motiv de îngrijorare, spun observatorii pieţei.

Sezonul gazelor de iarnă, când preţurile sunt de obicei mai mari şi se scoate mai mult gaz din depozite pentru a satisface cererea, începe pe 1 octombrie şi continuă până la sfârşitul lunii martie.

  

“Prognozăm că stocurile europene vor fi de aproximativ 78% din normal la 1 octombrie, când vom ajunge în sezonul de iarnă iar pierderea stocurilor va perturba piaţa”, a spus Russell Hardy, director general al firmei de tranzacţionare a energiei Vitol.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Prima dimineață în carantină totală. Măsurile excepționale au transformat Capitala într-un oraș aproape pustiu

Redacția

Ieșean potolit după gratii după ce și-a sechestrat iubita și i-a distrus bunurile

Redacția

Medalii de aur pentru România la Campionatele Mondiale de juniori, pentru echipele de la dublu rame masculin și patru rame feminin

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site