RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

​Austria a prezentat propuneri de legalizare a sinuciderii asistate

Guvernul austriac a prezentat sâmbătă propuneri de legalizare a sinuciderii asistate începând cu 2022 ca răspuns la o hotărâre judecătorească care a decis că actuala interdicţie încalcă drepturile fundamentale ale cetăţenilor săi, transmit AFP și Agerpres. În decembrie 2020, Curtea Constituţională a cerut guvernului să ridice actuala interdicţie privind asistarea sinuciderii, pasibilă cu o pedeapsă de până la cinci ani de închisoare.

Potrivit unui rezumat al legii propuse de ministerul justiţiei, adulţii care sunt bolnavi în stadiu terminal sau care suferă de o boală permanentă şi debilitantă vor putea beneficia de asistenţă pentru a-şi pune capăt vieţii. Doi medici vor trebui să evalueze fiecare caz, dintre care unul trebuie să fie calificat în medicină paliativă. Ei vor trebui să determine dacă pacientul este capabil să ia decizia în mod independent. În plus, ar trebui să treacă cel puţin douăsprezece săptămâni înainte de a se acorda accesul la sinucidere asistată pentru a se asigura că nu este solicitat din cauza unei crize temporare. Această perioadă va fi redusă la două săptămâni pentru pacienţii aflaţi în stadiul terminal al unei boli.

Propunerile vor fi supuse acum examinării de către experţi înainte de a fi prezentate parlamentului, iar deputaţii vor trebui să le aprobe înainte de sfârşitul anului.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

  

Related posts

Creștere drastică a numărului de bugetari. Cum s-a ajuns la 30.000 de posturi în plus într-o singură lună

Redacția

Cotnari donează 10% din profitul sau Spitalului Clinic de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” Iaşi

Redacția

Trei curse noi de la Aeroportul Iaşi. Sute de oameni pleacă astăzi la munca agricolă în Germania

Redacția
Încarcă...