RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Coaliția i-a găsit repede o sinecură lui Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta. Fostul ministru, numit în CA-ul de la Romsilva

Ilie Sârbu, fost ministru și vicepreședinte al Curții de Conturi, a fost numit în Consiliul de Administrație la Romsilva, funcție pentru care va lua aproximativ 7.300 de lei lunar. Până în octombrie, fostul ministru a fost vicepreședinte al Curții de Conturi.

Ilie Sarbu la DNA FOTO Eduard Enea

Ordinul de ministru privind numirea lui Ilie Sârbu în funcția de membru al Consiliului de Administrație al Romsilva e publicat pe site-ul instituțiie. Acest ordin e semnat pe 23 noiembrie 2023 de ministrul Mircea Fechet. Un membru al Consiliului de Administrație primește lunar 7.292 de lei, suma fiind cea netă. 

Anterior, Ilie Sârbu a fost vicepreședinte la Curtea de Conturi (2020 – octombrie 2023) și vicepreședinte al Autorității de Audit din cadrul Curții de Conturi (2015-2020). Ilie Sârbu a avut mai multe mandate de senator, dar a fost și ministru al Agriculturii, mai întâi în perioada 2000-2004, apoi în perioada 2008-2009.

  

De asemenea, în perioada 2006-2008, Ilie Sârbu a fost președinte al Senatului. Legăturile lui Sârbu cu silvicultura sunt unele controversate, dat fiind prezența sa într-un dosar al Direcției Naționale Anticorupție.

Implicat într-un dosar al DNA

În octombrie 2014, procurorii DNA au anunțat că Ilie Sârbu este urmărit penal în dosarul fraudării Romsilva,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Camion cu lemn fără acte, depistat de activiștii de mediu în curtea unui post de poliție din Suceava /  ”Noi cerem sprijinul autorităților și chiar ei, polițiștii, să primească lemnul ilegal în curtea instituției?”

Redacția

CCR explică de ce nu va primi partidul lui Dan Voiculescu bani de la stat. Judecătorii arată însă calea pentru ca PPU-SL să aibă dreptul la subvenţie

Redacția

Cu mandatele pe masă. Flutur îl provoacă pe Simion să candideze la șefia CJ Suceava. Perdantul ar urma să plece definitiv din politică

Redacția
Încarcă...