RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Oamenii acestia n-au nicio vina! Ar putea sa moara din cauza unui incompetent

Trei ani. Atat a trecut de cand Guvernul a alocat peste 230 miliarde de lei vechi pentru realizarea unei lucrari care avea rolul de a preveni inundarea unor comune din judet, prin revarsarea raului Siret.

Situatia s-a agravat in ultimele saptamani din cauza ploilor abundente. “Mai avem cativa metri si ne prabusim in Siret. A plouat mult in ultima vreme si Siretul vine spre noi. Daca nu se face nimic, o sa ne inghita apele. Nu stim ce se intampla, de trei ani ni se spune ca se fac lucrari de regularizare. Daca nu se iau masuri repede, o sa fie prea tarziu. Vrem si noi sa ne renovam casele, sa mai facem cate o anexa, dar nu ne apucam, sa nu le facem degeaba, ca vine Siretul si ne inunda”, a spus Iulia Lazar, o localnica din comuna Alexandru Ioan Cuza, care are casa pe malul raului Siret. Ceea se petrece in comuna Alexandru Ioan Cuza este tipic romanesc. Inca din anul 2008, de cand raul a inundat comuna, Guvernul a alocat fonduri in vederea regularizarii raului. S-au facut o parte din lucrari. Cea mai mare parte a investitiei nu a putut fi realizata, iar banii nu au putut fi cheltuiti. Asta in conditiile in care valoarea lucrarilor care au ramas de executat se ridica la circa 230 miliarde de lei vechi. Problema pare sa fie la primarul comunei, care de trei ani se chinuie sa faca un schimb de terenuri cu un proprietar, care detine 2 hectare in zona ce va fi afectata de investitie. O persoana fizica, mostenitorul unui boier numit Gutulescu, detine 2 hectare de teren in zona in care vor fi facute lucrarile de regularizare. Aceasta persoana solicita 2 hectare de teren in alta parte, pe care trebuie sa i-o dea primaria. Si uite asa, de vreo 3 ani, primarul comunei, Vasile Baciu, nu a reusit sa faca un banal schimb de terenuri. Asta in conditiile in care persoana respectiva a fost de acord sa cedeze suprafata pe care o are in lunca raului si sa primeasca in alta parte. “Noi ne-am apuca oricand sa rezolvam odata problema asta, dar nu s-a finalizat schimbul de terenuri. Nu intelegem de ce dureaza atat de mult. Trebuie sa intrebati administratia locala, primaria”, a spus Mihai Talpau, directorul tehnic al Administratiei Bazinale de Apa Siret.

Contactat de jurnalistii cotidianului BUNA ZIUA IASI, primarul Vasile Baciu nu a reusit sa spuna de ce in cei trei ani nu a finalizat un banal schimb de terenuri. Acesta a oferit acelasi raspuns pe care l-a dat si in vara anului trecut, cand a fost interogat in legatura cu aceeasi problema. “Degeaba ma criticati pe mine, ca eu am rezvolvat. Am cumparat cele 2 hectare de la o persoana, o sa le dam la schimb si gata, actele sunt aproape finalizate”, a spus primarul Vasile Baciu. Reamintim ca s-a ajuns in aceasta situatie si din cauza balastierelor, care de-a lungul timpului, au sapat haotic in albia raului.

  

sursa www.bzi.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Întâlnire duhovnicească la Parohia ”Sf. Mc. Gheorghe”, Oboroceni

Redacția

Anunţ important pentru cetăţenii din comuna Valea Seacă!

Ema Roman

Producătorii Laura și Antim Nechifor, din Homița, folosesc buburuze pentru eliminarea dăunătorilor. Investiția este minimă, iar profitul – garantat. ”Se înmulțesc și rămân în grădină”

Redacția
Încarcă...