RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Ziua Pompierului marcată la Ciohorăni și Tătăruși

Primăria Ciohorăni a organizat în decursul zilei de ieri o serie de activități menite să marcheze “Ziua Pompierului”. În curtea școlii și în centrul localității au avut loc demonstrații ale pompierilor de la Serviciul Voluntar.

 

  

Atracția asistenței a fost autospeciala pentru stingerea incendiilor achiziționată de Primărie. Pompierii voluntari au prezentat dotarea utilajului, modul de acțiune și au simulate o intervenție la un incendiu. Activitatea a stârnit interesul localnicilor, dar mai ales al copiilor. Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din Ciohorăni are 15 voluntari.

Ticu Simion, primarul din Ciohorăni, a declarat că după achiziția autospecialei face demersuri pentru ca în localitate să funcționeze un serviciu care să asigure intervențiile în mai multe zone.

La Tătăruși “Ziua Pompierului” a fost marcată pe data de 10 septembrie.“Am sărbătorit acest eveniment duminică, pe 10 septembrie şi am desfăşurat diferite actvităţi pentru a face ca pompierii din Tătăruşi să se simtă mândri că fac parte din această organizaţie. Am făcut vizite la muzeul pompierilor, apoi SVU s-a pregătit de o paradă care s-a desfăşurat pe strada principală din comună cu punct final Baza Sportivă. Pompierii îmbrăcaţi în costume de luptă, în costume de paradă, dar şi în costume populare, susţinuţi de o fanfară au defilat de-a lungul satului. La final, le-am înmânat diplome şi vor primi şi alte atenţii din partea autorităţilor locale”, ne-a declarat Costel Iosub, primarul comunei Tătăruși.

Related posts

Ședință de Consiliu Local comuna Răchiteni,13 mai 2022 (VIDEO)

Redacția

Ca în filmele cu gangsteri: Primarul din Ruginoasa, acuzat de acţiuni de tip mafiot. Viceprimarul Murărescu: “Nu este primar, este un criminal”

Ema Roman

Noi restricții! Comunele Heleșteni și Mogoșești-Siret au intrat în scenariul portocaliu

Redacția
Încarcă...