RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Decizie aberantă a consilierilor din Răchiteni care afectează mediul de afaceri. Taxă de utilizare a drumurilor pentru mijloacele ce depășesc 16 tone

Taxă aberantă pentru utilizarea drumurilor comunale în localitatea Răchiteni. Consilierii locali vor ca orice mijloace de transport, care tranzitează drumurile asfaltate, să plătească o taxă de 50 de lei pe cursă.

  

Aici intră mijloacele de transport cu masă totală maximă autorizată cuprinsă între 16 și 40 de tone. Cele care depășesc 40 de tone ar trebui interzise în localitate, conform consilierului Gabriel Mătășel.

Inițial propunerea de taxă era de 20 de lei pe zi, conform proiectului susținut de secretarul Primăriei. Consilierii locali au aprobat aceste măsuri fără să țină cont de faptul că afectează interesele agenților economici din localitate, care contribuie cu sume importante la bugetul local. Este vorba despre societatea Marcel SRL, care pentru circulația pe drumurile comunale ale mașinilor de greu tonaj va trebuie să achite taxe suplimentare.

Marcel SRL este o companie importantă care asigură locuri de muncă pentru locuitorii din localitate și contribuie indirect la bugetul local cu sume pentru dezvoltarea comunității.

O altă decizie a consilierilor a fost ca aceste autovehicule să circule pe drumurile asfaltate cu o viteză de 10 km pe oră. În cazul autovehiculelor care depășesc greutatea de 40 de tone, consilierul Gabriel Mătășel a venit cu o altă decizie uluitoare:“Să fie interzise în comună”.   

Aceste decizii au venit pe fondul propunerii făcute de aleșii locali privind reglementarea circulației autovehiculelor, a utilajelor cu masă totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone în comune Răchiteni

Primarul comunei, Eusebiu Martoncă, care nu a fost prezent la ședință, a susținut că nu va pune în aplicare această hotărâre decât după ce vor stabilite exact în clar cadrul legat și oportunitatea aplicării acestor taxe.

În comuna Răchiteni au fost asfaltați în ultima perioadă aproximativ 3 km de drum comunal, printr-un proiect european. 

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Ședință de Consiliu Local comuna Valea Seacă, 31 iulie 2023 (VIDEO)

Redacția

În comune fără apă, fără canalizare, fără asfalt, se reabilitează cămine culturale

Redacția

“Incendiu” la Cantonul Silvic din Iorcani (FOTO/VIDEO)

Irina Gherasim
Încarcă...