RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Grădiniţă nouă inaugurată şi sfinţită astăzi la Cristeşti (VIDEO)

O grădiniţă cu cinci săli de clasă, club de activităţi pentru copii şi cabinet medical a fost inaugurată astăzi printr-o festivitate a cărei debut a fost de la orele 11.00.

Primarul, cadre didactice şi alţi invitaţi au participat la slujba de sfinţire a noii unităţi de învăţământ care este pregătită pentru a primi micii învăţăcei. Evenimentul este o bucurie pentru întreaga comunitate locală întrucât până acum copiii de grădiniţă învăţau în sălile Liceului Tehnologic. 

“Este un eveniment important pentru comunitatea noastră pentru că facem inaugurarea acestei grădiniţe cu cinci săli de clasă. În anul 2007 aici erau o grădiniţă în care copiii nu mai puteau învăţa. Atunci am luat decizia să facem un proiect să putem construi o grădiniţă nouă. Investiţia a început din 2007 şi a ajuns la valoarea de 15 miliarde, opt de la Guvern şi încă şapte din Bugetul Local”, a declarat primarul Constantin Bolohan. 

  

Şi Iulia Buciumanu, directoarea grădiniţei, a avut câteva cuvinte de spus în faţa celor prezenţi, cărora le-a adus mulţumiri pentru sprijinul acordat. “Trei mari instituţii s-au întâlnit azi aici Biserica, Şcoala şi Primăria. Nu pot decât să mulţumesc pentru sluja frumoasă, domnului primar pentru sprijinul acordat, colegilor mei care s-au mobilizat pentru a putea aduce materialele aici. Avem o locaţie frumoasă, luminoasă, occidentală, ceea ce trebuie unor copii la început de drum”, a declarat Iulia Buciumanu.   

Investiţia la acest proiect a început în anul 2007 şi a fost realizată cu bani de la Guvern şi din Bugetul Local al comunei Cristeşti. Aceasta este a patra pe lista de obiective pentru anului 2015, a primarului Constantin Bolohan. Mai este un singur proiect ce priveşte reţeaua de alimentare cu apă, a cărei inaugurare ar putea să fie chiar în luna octombrie a acestui an.

 

CLICK AICI PENTRU VIDEO

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Heleșteni: În atenție persoanelor care s-au vaccinat cu prima doză!

Redacția

Asistații social din Valea Seacă, scoși la patrulare în preajma școlii (VIDEO)

Redacția

Sărbătoare de Sfântul Ilie, la Lespezi

Oana Cordoneanu
Încarcă...