RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Anunţaţi vânzarea maşinii, ca să nu vă treziţi cu amenzi

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) SA recomandă ca, în cazul înstrăinării vehiculelor, foştii utilizatori să ceară noilor proprietari operarea modificării (schimbarea deţinătorului şi a adresei acestuia) în baza de date a Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare Vehicule – DRPCIV.

 

Solicitarea CNADNR SA are la bază situaţiile întâlnite în care, în cazul circulaţiei fără achitarea tarifului de utilizare pentru vehiculul în cauză, sancţiunile contravenţionale sunt emise pe numele foştilor utilizatori întrucât aceştia încă figurează ca deţinători în baza de date a DRPCIV (noii deţinători nu au solicitat DRPCIV această modificare).

  

Cât mai este valabilă rovinieta?

Potrivit CNADNR, în cazul schimbării numărului de înmatriculare al vehiculului, rovinieta îşi menţine valabilitatea numai în condiţiile în care utilizatorul informează în scris Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România – S.A. cu privire la schimbarea numărului de înmatriculare, în vederea operării modificării în baza de date.

 

sursa Evenimentul de Iasi

Related posts

Ziua copiilor ACTIVI!

Redacția

Trei luni cu activităţi culturale, sportive şi educative la Paşcani

Ema Roman

Trofeu câștigat de o pășcăneancă la un concurs în Piatra Neamț

Diana Marcu
Încarcă...