RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Au fost deschise înscrierile online pentru vizita Papei la Iaşi

Peste 50.000 de persoane s-au înscris pe listele speciale ale Episcopiei Romano-Catolice din Iaşi pentru a veni pe 1 iunie la Iaşi să-l întâlnească în persoană pe Suveranul Pontif, în timpul vizitei sale apostolice în România.

Însă cum cererile au devenit din ce în ce mai mari – fiind peste 15.000 de persoane înscrise în mai puţin de o lună, Episcopia Romano-Catolică a anunţat deschiderea unui portal unde persoanele se pot înscrie online, atât cele din afara Moldovei, cât şi cei de alte confesiuni care doresc să participe la manifestare, dar nu au mers la parohia catolică cea mai apropiată să îşi treacă numele pe listele deschise acolo.

  

Astfel, de pe 10 aprilie, pe www.ercis.ro/papalaiasi toţi doritorii se pot înscrie pentru a participa la Iaşi în zonele special amenajate, destinate comunităţilor catolice. „Doar 50 de zile ne mai despart de venirea papei Francisc în România, când îi va întâlni pe români la ei acasă. Călătoria sa apostolică se va desfăşura în perioada 31 mai – 2 iunie, cu diferite particularităţi în toate locurile pe care le va vizita. La Iaşi, Sfântul Părinte va sosi la 1 iunie, după ora 17.00, pentru a vizita catedrala romano-catolică «Sfânta Fecioară Maria, Regină» şi pentru a participa la «Întâlnirea mariană cu tinerii şi familiile», în faţa Palatului Culturii. Timp de aproximativ o oră şi jumătate, va fi o sărbătoare a întâlnirii cu Sfântul Părinte, o întâlnire trăită sub privirile sfintei Fecioare Maria“, au precizat reprezentanţii Episcopiei Romano-Catolice. Şi înscrierile clasice au rămas deschise, în toate parohiile catolice din Moldova, pentru zona de Nord-Est a României, până la data de 1 mai. 

 sursa www.ziaruldeiasi.ro

 

Related posts

Mamă a şase copii, cu ajutorul social în pericol din cauza unui câştig infim la Loto

Redacția

O depeşă buclucaşă: A intrat la puşcărie chiar dacă sentinţa nu e definitivă

Redacția

De astăzi se pot plăti taxele și impozitele locale pentru anul 2019. Bonificație de 10% pentru cei care achită integral

Marius Parteni
Încarcă...