RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Agonia și extazul după Carla`s Dreams

Carla’s Dreams e, probabil, cea mai de succes trupă dincolo și dincoace de Prut. 611 milioane de vizualizări pe Youtube mai târziu, Paula Erizanu răscolește prin piesele și versurile lor, în căutarea ingredientelor care-i fac ceva mai speciali decât colegii lor de generație.

 

  

Nu știm decât ceea ce ne spun ei. Nu îi putem urmări ca pe niște oameni cu istorii personale. Nu ne putem gândi la ei decât în relație cu noi. Carla’s Dreams ești tu, zic ei pe site-ul oficial.

Nu manipulează, ci seduc. Ne-au intrat sub piele, pentru că acolo se simt ei vii.

Pentru basarabeni, sunt autentici. Pentru români – exotici. Pentru majoritatea publicului de ambele părți ale Prutului, Carla’s fac aluzie la o subcultură marginală, în care heroina, fețele mereu ascunse sub machiaj și hanoracul creează senzația de pericol. Un pericol care atrage. Iar ei știu asta.

Nimic nu le scapă. Nici ceea ce ne copleșește și ne aprinde carnea, nici frustrarea de la sfârșitul lunii, când stăm pe galeak*. Nici visele nerostite, nici confuzia doborâtoare („ți-i pohui de toată lumea” vs. „cu căștile pe cap mergi singurel pe drum și-ai vrea ca cineva să fie lângă tine acum”). Nici nevoia de conectare la celălalt, nici nevoia de izolare și autonomie. Ne cunosc experiența de zi cu zi pentru că ne trăiesc experiența de zi cu zi – văd și „deștepții care comentează ultimul scandal”, dar și deciziile proaste pe care le luăm („Ești ca o pistă greșită pe care-alunecă unii”).

Articol integral pe: www.scena9.ro

Related posts

Poliția locală ar putea trece la MAI

Oana Cordoneanu

Actul care îi lasă pe fermieri fără despăgubiri

Redacția

Divorţ urât într-o familie de medici. Fetița care trebuie alăptată, lăsată tatălui sirian

Redacția
Încarcă...