RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Un veteran de război din Pașcani a împlinit astăzi 100 ani!

Emoții mari în familia unui veteran de război din Pașcani. Cel mai vârstnic dintre aceștia, care este și capul familiei, a împlinit astăzi venerabila vârstă de 100 ani. Bătrânul a primit cu mare bucurie urările familiei, dar și a autorităților.

 

  

 Este o dublă sărbătoare în sânul acestei familii. În anul Centenarului veteranul de război Gheorghe Platon a atins venerabila vârstă. Născut la 19 martie 1918, a luptat în cel de-al doilea război mondial, împotriva rușilor. A stat șase ani în armată, pentru că acolo îl prinsese războiul, după ce s-a înrolat cu un an și jumătate înainte de începerea lui.

 Gheorghe Platon are 3 copii, 8 nepoți și 6 strănepoți. Chiar dacă este imobilizat la pat, este extrem de lucid și prezent în viața cotidiană. Familia spune că și la acestă vârstă îi place să citească.

 Astăzi autoritățile locale l-au vizitat. I-au înmânat o diplomă, un tort, un buchet de flori și o sumă de bani. Preotul Ioan Isac de la Parohia cu hramul Sfinților Mihail și Gavril i-a dăruit o icoană.

 Toți cei prezenți i-au cântat La mulți ani, veteranului de război.      

Related posts

O româncă de 31 de ani din Torino şi-a înjunghiat fiica de 6 ani, apoi s-a sinucis

Redacția

Străzi inundate în Paşcani, în urma ploii de aseară

Redacția

Pompierii pășcăneni au intervenit pentru stingerea incendiilor la două autoturisme

Redacția
Încarcă...