RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

O destinaţie pe săptămână: cum ajungi pe Vârful Bihorul

Dacă ești îndrăgostit de natură și nu vrei să ratezi niciun peisaj spectaculos, atunci merită să-ți faci timp să urci pe Vârful Bihorul. O să ai parte de o priveliște excepțională, care pare desprinsă din altă lume. Îți dăm și un pont: nimic nu se compară cu peisajul din vârf, atunci când soarele apune.

 

  

O vacanță la munte este exact ce îți trebuie dacă iubești natura și vrei să te relaxezi departe de gălăgia de zi cu zi din orașe. De asemenea, o să poți să te bucuri de o mulțime de peisaje excelente, pictate în culori minunate.

Dacă ai în plan să pleci într-o vacanță la munte, noi îți propunem să-ți îndrepți atenția către Masivul Bihor. Acesta se află în localitatea Josani, comuna Căbești, din județul Bihor. Vârful Bihorul (cunoscut și sub numele de Vârful Curcubăta Mare) se află la o altitudine de 1.849 de metri, fiind cel mai înalt din Munții Apuseni.

Vârful Bihorul se află la aproximativ 15 km de cunoscuta stațiune Arieșeni. Dacă ești curajos, poți să parcurgi distanța pe jos, pe un drum pietruit, însă trebuie să știi că drumeția o să-ți ia undeva de la 5 ore în sus. Astfel, dacă nu ești obișnuit cu hiking-ul și cu parcursul unor distanțe lungi, atunci ar fi bine să nu te aventurezi.

Există mulți curajoși care parcurg distanța cu bicicleta, însă, din nou, acest lucru nu este recomandat dacă ești începător. Drumul de țară, plin cu pietre, s-ar putea să-ți creeze probleme atât la urcate, cât și la coborâre. Însă, cei care sunt pasionați de mountain bike merită să încerce acest traseu pentru a se bucura de priveliștea excelentă.

Spre Vârful Bihorul se mai poate urca și cu mașina. Urmând drumul DC255, iar apoi un alt drum de pământ și piatră o să ajungi aproape până pe culmea muntelui. Călătoria va dura aproximativ 25 de minute. Atunci când ajungi aproape de creasta muntelui o să vezi că există un loc unde poți parca mașina, urmând ca de aici să continui drumul la picior. După o urcare destul de ușoară, care nu durează mai mult de 15 minute, o să ajungi în vârf, la o altitudine de 1.849 de metri.

Dacă ai decis să faci o drumeție pe Vârful Bihorul, indiferent de anotimp, trebuie să te îmbraci corespunzător. Chiar și vara, când temperaturile sunt ridicate, în vârf, vântul este puternic, iar frigul o să te cuprindă imediat.

Pentru că aici te așteaptă o priveliște excepțională, nu uita să iei cu tine camera de fotografiat. Peisajul este imposibil de descris în cuvinte, însă îți spunem de pe acum că o să vrei să faci o mulțime de poze.

De asemenea, dacă vrei să ai parte de o priveliște încântătoare, încearcă să urci pe Vârful Bihorul în așa fel încât să poți vedea apusul soarelui de acolo. Crede-ne, e o experiență pe care merită să o încerci cel puțin o dată!

 Sursa GhiduriTuristice.info

Related posts

Accident cu două victime pe o stradă din Pașcani

Marius Parteni

SuperCupa României pe județ a ajuns la Cristești! Moldova – Unirea Mircești 1-1 (4-3 d.p.)

Marius Parteni

Pășcănenii sunt invitatți participe sâmbătă la Marșul pentru Viață

Teona Gherasim
Încarcă...