RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Simulare de cutremur cu patru victime, la Casa de Cultură

O simulare de intervenție în caz de cutremur a fost declanșată, în această dimineață, de Secția de Pompieri Pașcani. Acțiunea a avut în vedere producerea unui cutremur în zona Vrancea, în urma căruia a fost afectat și municipiul Pașcani, respectiv Casa Municipală de Cultură “Mihail Sadoveanu”.

Conform scenariului, din cauza unui cutremur, patru persoane au fost prinse sub dărâmături, fiind solicitată intervenția salvatorilor.

La fața locului au ajuns patru autospeciale și 16 pompieri care au intervenit prompt așa cum ar fi făcut-o într-o situație reală. „Secția de Pompieri Pașcani a simulat un scenariu de cutremur în municipiul Pașcani, fiind afectată Casa de Cultură. Din cauza cutremurului s-au dărâmat anumite părți din componența construcției și au fost surprinse în interior patru persoane. Au fost patru victime la nivelul parterului, la nivelul etajului 1 și la nivelul subsolului”, a declarat maior Gelu Isticioaia, comandant subunitatea de Pompieri Pașcani.

  

Asfel de exerciţii sunt organizate lunar de către pompierii de la subunitatea din Pașcani, la mai multe instituţii de pe raza municipiului Paşcani.

Intervențiile urmăresc să testeze și să pregătească personalul de intervenție dar și angajații instituției pentru situații cu un pericol real. 

Related posts

Alte două case de tip familial au fost inaugurate la Târgu Frumos! Centrul de plasament a fost închis

Diana Marcu

O copilă a încercat să se sinucidă cu paracetamol – un medicament toxic pentru ficat

Redacția

Posturi libere la Spitalul Municipal Paşcani

Ema Roman
Încarcă...