RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Reglaţi-vă ceasurile! Trecem la ora de iarnă

În noaptea de sâmbătă spre duminică (28 spre 29 octombrie 2017) se va trece la ora de iarnă. Astfel, ora 4:00 a dimineţii de 29 octombrie 2017 va deveni ora 3:00. Trecerea la ora de iarnă înseamnă ca vom dormi mai mult cu o oră, ceasurile fiind date înapoi. Astfel, duminică, 29 octombrie, va fi cea mai lungă zi din an, având 25 de ore.

 

Mecanismul prin care se schimbă ora, primăvara şi toamna, este folosit în peste 100 de ţări din lumea întreagă. România a aderat la ora de vară în 1932.

  

Ora de iarnă este numită astfel prin contrast cu ora de vară, al cărui scop este folosirea din plin, cât mai mult timp posibil, a luminii Soarelui, prin mutarea înapoi a orei oficiale cu o oră.

Cel care a gândit prima dată ca posibilă introducerea acestui tip de orar convenţional a fost un neo-zeelandez, pe numele său Hudson, în anul 1898.

Nu toate ţările folosesc în acest moment ora de vară, ci doar 70 din întreaga lume. În plus, nu toate ţările au aceleaşi perioade pentru schimbarea orei de vară! Ora de vară şi ora de iarnă au un rol important în calculele astrologice. Ora de vară a fost reintrodusă în anul 1979 şi recalculată în 1997, dar a funcţionat şi la mijlocul secolului XX. În programele de astrologie, ora de vară apare sub numele „Daylight Saving”.

Sursa www.ziarulevenimentul.ro

Related posts

Cazul poliţistului ucis la Suceava. Între intenţie şi realitate: patrule de minimum 2 poliţişti, soluţia fără aplicabilitate

Redacția

Protest la Piatra Neamț faţă de decizia instanţei privind pierderea Cheilor Bicazului către Harghita

Redacția

”Sărăcia Distruge Omenia” , campanie lansată la nivel național, a ajuns la Târgu-Frumos

Oana Cordoneanu
Încarcă...