RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Locatarii de la Bloc Moldova rămaşi, din nou, fără apă! Seria debranşărilor continuă

ApaVital continuă serie debranşărilor în municipiul Paşcani, la acele imobile unde nu au fost încheiate contracte. Acţiunea de sistare a alimentării cu apă a ajuns astăzi la blocurile Moldova, scările B şi E.

 Dacă la primele ore ale dimineţii, lucrătorii anunţau că este doar o intervenţie de rutină, că vor schimba robinetele de concesie şi nimic mai mult, în câteva ore situaţia s-a schimbat radical, muncitorii procedând la sistarea apei. 

Unii dintre locatari s-au revoltat şi au ieşit în faţa blocului pentru a cere explicaţii. Un reprezentant al Societăţii Civile, Ioan Radu s-a opus intenţiei lucrătorilor de a sigila acel robinet. Acesta a cerut să vadă documente care să ateste intervenţia. “Aveţi ordin de debranşare şi referat? Vreau să le văd”, a întrebat Ioan Radu.

  

Nu după mult timp, actele au sosit în forma unor ordine de debranşare prin care lucrătorii ApaVital şi-au făcut treaba şi au lăsat fără apă cele două scări de bloc.

“În scopul montării unor robineți de concesie în substațiile RAGCL Pașcanivineri 04 septembrie 2015, în intervalul orar estimat 07.30 – 13.00, furnizarea apei potabile va fi întreruptă către utilizatorii de pe străzileMoldovei (bloc Moldova și bloc U1-3), Decebal, Traian Vuia și Culturii din municipiul Pașcani.  În vederea evitării efectelor negative cauzate de lipsa apei, ApaVital Iaşi roagă consumatorii afectaţi să-şi creeze rezerve de apă pentru perioada de întrerupere. Pentru informaţii suplimentare sau alte sesizări, clienţii pot suna la numărul de telefon 0232.969″, se arată în anunţul emis de către Biroul de Presă al ApaVital Iaşi.

Toate acestea se petrec în contextul în care, în urmă cu câteva zile, primarul Dumitru Pantazi a anunţat într-o emisiune televizată că ApaVital nu va mai face debranşări şi că se va încerca convingerea cetăţenilor să încheie contracte.  

Măsura celor de la ApaVital a fost luată în ultimele ore de program ale acestei săptămâni, astfel că, chiar şi în cazul în care oamenii se hotărau să încheie contracte de furnizare a apei, tot stăteau un weekend fără apă. 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Sfârşit tragic pentru un fântânar din Podul Iloaiei

Ema Roman

Povestea lui Mugur, elevul torturat de Securitate pentru că a îndrăznit să ceară libertate: „Îl ţineau 3 ore pe zi în faţa unei lămpi, până a făcut leucemie şi a murit“

Redacția

RAGCL a reluat furnizarea căldurii și apei calde

Marius Parteni
Încarcă...