RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Ar trebui ca Dumitru Pantazi să renunțe la pensia specială? Primarul orașului Ulmeni, Lucian Morar, a renunțat la aceasta printr-o declarație notarială!

Pensiile speciale pe care le vor primi aleșii locali, din bugetele localităților pe care le-au condus, au stârnit controverse în mediul politic.

Măsura a fost stabilită prin Codul administrativ și se aplică în Pașcani, primarului în funcție Dumitru Pantazi, viceprimarului Gabriela Nedelcu, dar și celorlalți viceprimari de după 1992, care au avut un mandat complet: Valerică Andronache și Ion Prisecaru.

  

Dintre aceștia, cei mai mulți bani ar trebui achitați actualului primar Dumitru Pantazi, care pentru două mandate complete de primar și unul de viceprimar, ar urma să primească o pensie specială de 7.380 de lei pe lună, iar ceilalți viceprimari câte 2.188 de lei. Într-un an de zile din taxele și impozitele pășcănenilor ar trebui să fie achitați 167.328 de lei, contravaloarea acestor indemnizații de vârstă cum le-au denumit guvernanții.

În acest context, Lucian Morar, primar al orașului Ulmeni, membru al PMP, a anunțat că a renunțat la dreptul de a primi pensia specială, printr-un act notarial.

„Pe data de 8 iulie 2019 am semnat în fața unui notar public hârtia prin care am autentificat că eu renunț la pensia specială pe care o consider un furt. Astfel, prin încheierea de autentificare nr. 2439, eu, Lucian Morar, luând în considerare intrarea în vigoare, la data de 01.01.2020, a prevederilor art. 210 din OUG 57/2019 privind Codul Administrativ, în calitatea mea de primar al orașului Ulmeni, județ Maramureș, declar pe propria răspundere și în deplină cunoștință de cauză că renunț de bunăvoie, definitiv și irevocabil la dreptul conferit de lege privind indemnizația lunară pentru limita de vârstă (pensia specială) de care aș putea beneficia în urma mandatelor de primar și de vicepreședinte al Consiliului Județean Maramureș. Am dorit să dau această declarație pentru a fi luată în considerare la calcularea drepturilor mele bănești sau oriunde va fi nevoie”, a declarat edilul din Ulmeni, citat de un comunicat de presă transmis de către PMP Maramureș.

Primarul orașului Ulmeni speră să fie urmat și de alți aleși, pe care îi îndeamnă să facă front comun și să lupte împotriva „acestui abuz”.

„Am speranța că și alți aleși locali și județeni îmi vor urma exemplul”, a făcut apel la ceilalți aleși locali, primarul Lucian Morar.

Am încercat să aflăm opinia primarului Dumitru Pantazi față de această provocarea, însă acesta nu a răspuns apelurilor noastre telefonice. Suntem curioși să aflăm și părerea voastră, astfel că pe site-ul NewsPascani.com am inițiat un sondaj de opinie în acest sens.

Related posts

Un parlamentar din Târgu Frumos a demisionat de la începutul acestei luni

Marius Parteni

Mașinile abandonate rămân pe străzi. O ințiativă de ridicare a lor a fost blocată!

Marius Parteni

Variantă pentru alegerile prezidenţiale: Vot de o săptămână în diaspora

Redacția
Încarcă...