RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Fapt divers

Câteva lucruri de văzut în însorita Provence: Câmpuri de lavandă, plantații de măslini și plaje spectaculoase

 

Una dintre cele mai apreciate destinatii de vacanta, regiunea Provence rimeaza, fara indoiala, cu farmecul vietii. Cu dealurile linistite, unde se aud greierii, campurile de lavanda, plantatiile de maslini si plajele spectaculoase, insorita Provence isi incanta turistii din ce in ce mai numerosi.

  

 

Daca planuiti o vacanta in Provence iata ce nu trebuie sa ratati:

Orasul Aix-en-Provence

In secolul al XVIII-lea, era numit “micul Versailles”, atat de eleganta este arhitectura sa. Conacele construite in stil clasic, fantanile arteziene spectaculoase si casele renascentiste ii fac pe turisti sa se indragosteasca in mod iremediabil de acest oras. Daca aveti o singura zi la Aix-en-Provence, plimbati-va pe strada Mirabeau, faceti o oprire culturala la Hôtel de Caumont sau la Muzeul Granet si relaxati-va la baile romane.

Palatul Papilor din Avignon

Capitala crestinismului in secolul al XIV-lea, Avignon se remarca prin Palatul Papilor, construit in principal in timpul Papei Benedict al XII-lea si al Papei Clement al VI-lea. Aceasta cladire gotica imensa, cu turnurile sale puternice, gazduieste in prezent sali de ceremonii si de conferinte, dar cafenele. Unele dintre aceste sali decorate cu fresce delicate in culori vibrante. In luna iulie, curtea de onoare se transforma intr-o scena de teatru in timpul Festivalului de la Avignon.

Satul Baux-de-Provence

Clasat printre cele mai frumoase sate din Franta, aceasta cetate construita pe platoul Baux este locuita inca din Evul Mediu. Astazi, se poate vizita vechiul castel, biserica romana si muzeul Yves Brayer.

Camargue

Parcul natural regional Camargue se intinde in delta Ronului si il puteti descoperi fie mergand pe jos, cu bicicleta sau, mai inedit, pe cal. Peisajele sunt diferite si spectaculoase, marcate de mlastini de sare, pajisti inundate si lagune unde puteti observa de cai salbatici si pasari flamingo roz.

Cheile Verdon

Acest canion provensal, care si-a croit drum intre departamentele Var si Hautes-Alpes, este de o frumusete de nedescris. Apa are culoarea smaraldului, inconjurata de faleze abrupte, care devin domoale in apropierea locului in care Verdonul se varsa in Lacul Sainte-Croix. Este locul perfect pentru cei care iubesc sportul deoarece zona ofera numeroase posibilitati de la drumetii pe trasee marcate, pana la sporturi acvatice.

 sursa www.bzi.ro

Related posts

De ce sunt cosurile de fum importante?

Redacția

Cum devine Luna Lupului o Super-lună „însângerată“: vine o eclipsă cum n-o să mai vedem ani de zile

Redacția

O fostă prezentatoare tv cooptată în echipa de consilieri ai primarului Pantazi

Marius Parteni
Încarcă...