RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie

Fiscul vrea un departament de detectivi. Pe cine vor urmări

 Guvernul ia în calcul înființarea unei structuri în cadrul ANAF pe tematica firmelor cu pierderi continue (peste 3 ani la rând), potrivit unui document guvernamental. Măsura s-ar putea aplica de la 1 ianuarie 2019. 

 

  

 Cei care vor fi angajați în noua structură ANAF vor verifica companiile care au cifra de afaceri nulă, dar și creditele acordate de acționarii privați propriilor firme cu pierderi, se precizează în strategia Guvernului pentru următorii doi ani. Ei vor fi în colaborare și cu Registrul Comerțului.

 “Vom consolida Direcția de Prețuri de Transfer din cadrul ANAF.  Vom aduce modificari legislației, astfel încât firmele cu capital negativ să-și reîntregească capitalul și ANAF-ul să fie împuternicit cu urmărirea îndeplinirii acestei condiții”, scrie în Planul de Guvernare pentru următorii doi ani. 

 În document se mai precizează că pentru a crește gradul de colectare a taxelor, ANAF va fi împuternicit și cu colectarea a cât mai multor taxe, inclusiv cele de la Administrația Fondului de Mediu.  

sursa www.ziarulevenimentul.ro

 

Related posts

ANAF începe „vânătoarea” de bani. Tranzacțiile de peste 5.000 de euro, anunțate zilnic la Fisc

Redacția

De la 1 ianuarie ne plătim întâi AMENZILE și apoi IMPOZITELE

Redacția

Dacia cheamă peste 13.000 de vehicule! Modelele afectate

Redacția
Încarcă...