RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Caz șocant în sistemul de sănătate. O femeie a cerut să fie eutanasiată din cauza Statului (VIDEO)

O femeie din Turnu Măgurele, bolnavă de cancer, a fost nevoită să dea în judecată statul român pentru a obţine medicamentul care o ţine în viaţă. Justiţia i-a dat dreptate, dar femeia tot nu a primit tratamentul, informează România TV. Disperată, femeia a cerut printr-o scrisoare autorităţilor să nu mai fie umilită şi să fie…eutanasiată.

 

 Calvarul a început în decembrie 2012, când Mioara Dumitrescu şi-a depus dosarul pentru obţinerea medicamentului pentru cancer prin Casa Judeţeană de Asigurare de Sănătate.

  

“De administrarea respectivului medicament depinde viaţa şi starea ei de bine. Casa nu face decât o tortură psihică pentru că în momentul în care noi nu avem certitudinea medicamentului soţia mea plânge, în starea în care este, pentru că nu are siguranţa că mâine mai trăieşte”, a spus soţul femeii.

De la o simplă cerere au ajuns la o adevărată luptă: cea cu instituţiile statului.

“Am obţinut ordonanţă prezidenţială ca cei de la CNAS şi Casa Judeţeană să acorde acest medicament”, a declarat Ciprian Voinea, avocat.

Chiar şi aşa, femeia nu a primit medicamentul. Iar pentru Mioara orice minut este important în lupta cu boala.

Familia a fost nevoită să cumpere medicamentul. Tratamentul pentru trei săptămâni costă 4.000 de euro. Soţul femeii a ajuns să se împrumute în câteva luni de 20.000 de euro, bani pe care nu are cum să îi mai returneze. Aici se adaugă şi facturile dar şi ratele.

Ajunsă la capătul puterii, femeia a trimis o scrisoare disperată autorităţilor în care cere eutanasierea.

“Rog pe această cale să-mi fie aprobată legal această cerere de eutanasiere şi nu murdar şi nedemn, cum sunt îndreptăţită să cred că se încearcă de 3 luni, de când am avut intenţia de a-mi apăra DREPTUL LA VIAŢĂ – pe calea justiţiei. Ştiu că sunt o povară pentru dumneavostră (n.r. CNAS)”, se arată în scrisoarea femeii.

“Să aibă milă de cei ca soţia mea. Să nu îşi bată joc, să aibă milă, să îi dea dreptul la viaţă, atât”, a spus soţul femeii, sfâşiat de durere.

{flv}diverse/femeie_cancer_eut{/flv}

sursa Romaniatv

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Greta Thunberg, chemată din nou în instanţă după participarea la un alt protest neautorizat pentru climă care a perturbat traficul în orașul Malmö

Redacția

Ședință tensionată la PNL. Liberalii discută despre varianta premierului prin rotație PSD-PNL / Liderii partidului exclud varianta cedării funcției de prim-ministru social-democraților

Redacția

​Nouă problemă la SPV pentru unii contribuabili: La autentificare sunt „ejectați” din start

Redacția
Încarcă...