RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Prognoza meteo: Când loveşte în România valul de aer siberian. Cât de frig se face, unde sunt aşteptate ninsori

 

Un val de aer siberian aduce în România frig cumplit şi primele ninsori. De săptămâna viitoare, avertizează meteorologii, temperaturile vor scădea până la pragul îngheţului, chiar şi în timpul zilei.  Iarna autentică va lovi toată ţara.

  

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), vom asista la un proces de răcire a vremii care se va resimţi în toate regiunile până la sfârşitul acestei săptămâni. Joi, când aerul rece siberian ajunge în România, se face face foarte frig. Masa de aer va aduce, mai întâi în estul ţării, temperaturi la pragul îngheţului, chiar în timpul zilei, mult sub cele normale pentru această perioadă.   “Precipitaţiile se vor transforma treptat în lapoviţă şi apoi ninsoare în zonele mai înalte, spre sfârşitul săptămânii va predomina ninsoarea în zonele montane”, a precizat Alina ŞerbanALINA SERBAN, meteorolog ANM, într-o intervenţie la RTV.   Meteorologii de la ANM au emis prognoza meteo pe două săptămâni, valabilă pentru intervalul 12- 26 noiembrie 2018. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor. 

Temperaturi sub normalul perioadei în Moldova  

În prima zi, media valorilor termice diurne se va situa în jurul valorii de 11 grade, însă ulterior vremea se va răci, astfel că la finalul primei săptămâni media regională se va situa sub normalul perioadei şi nu va mai depăşi 5 grade. În a doua parte a intervalului sunt prognozate maxime, în medie, de 1…2 grade, ce vor caracteriza o vreme rece. În ceea ce priveşte minimele termice, tendinţa generală va fi de scădere, de la o medie a acestora de 2…4 grade, până spre valori negative în jur de -3 grade, începând din 21 noiembrie. Probabilitatea pentru precipitaţii pe arii mai extinse şi însemnate cantitativ va fi mai ridicată în intervalul 18-22 noiembrie, iar în rest, acestea vor fi doar slabe şi trecătoare. 

continuare pe www.adevarul.ro

Related posts

Când va juca Simona Halep în sferturile de la WTA Dubai

Redacția

Un ministru din noul guvern francez, acuzat de remarci homofobe

Redacția

Ministrul britanic de Externe i-a transmis premierului israelian că este necesară ”o soluţie cu două state”/ Netanyahu a respins cererile aliaților de înființare a unui stat palestinian

Redacția
Încarcă...