RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Oamenii care îşi decorează casele mai devreme pentru sărbători sunt mai fericiţi

Vă simţiţi singuri şi trişti în prag de sărbători? Nu vă dăm reţeta fericirii, însă, dacă veţi începe mai devreme să intraţi în spiritul Crăciunului, s-ar putea să fiţi ceva mai relaxaţi.

 

O spun psihologii, care susţin că cei care îşi decorează casele mai devreme reuşesc să treacă mai uşor peste probleme. Şi asta pentru că aproape magic, luminiţele de sărbători, casele pline de ghirlandele colorate şi figurinele atârnate la ferestre ne induc o stare de bine.

  

Alexandra este o tânără învăţătoare din Sibiu. De câţiva ani a început să-şi decoreze casa de la mijlocul lui noiembrie.

Alexandra Sandu: “Să aducem Crăciunul mai repede în sufletele noastre, să fim mai buni mai repede. Nu doar de Crăciun, ci şi înainte. Toate lucrurile astea mă duc cu gândul spre copilărie, spre vremurile în care nu aveam griji sau rate de plătit. Nu cumpăram cadouri, ci le primeam.”

Un studiu recent, publicat în Marea Britanie, susţine că persoanele care încep să se pregătească de sărbători şi îşi împodobesc casele mai devreme devin mai fericite şi reuşesc să îşi controleze mai bine emoţiile negative. Cel puţin în această perioadă. Amintirea copilăriei, a bunicilor şi a unui timp fără griiji din trecut, ne liniştesc, spun psihologii.

Sursa www.stirileprotv.ro

 

 

Related posts

Lucian Bode, despre negocierile pentru Guvern: Cred că fiecare trebuie să analizeze ce câştigă şi ce pierde şi să îşi relaxeze pretenţiile

Redacția

Plângere penală pentru corupere de minori pe numele lui Cumpănașu, formulată astăzi de mama unei fete

Redacția

Județul Iași rămâne sub cod portocaliu de furtuni până sâmbătă dimineață

Redacția
Încarcă...