RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Înalt ierarh al Bisericii Ortodoxe Române a murit

Nicolae Corneanu, Mitropolitul Banatului, a decedat, luni seara, după ce, la sfârşitul săptămânii trecute a fost transportat de urgenţă la secția de cardiologie a Institutului din Timișoara.
NICOLAE CORNEANU. Mitropolitul Banatului, Nicolae Corneanu, era internat de câteva zile, în stare foarte gravă la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timişoara, iar de luni a intrat în comă, scrie specialarad.ro.

 


NICOLAE CORNEANU s-a născut în 21 noiembrie 1923 la Caransebeş, iar din 1962 este arhiepiscop al Timişoarei şi mitropolit al Banatului. A fost, timp de un an și două luni, episcop al Aradulu.

  

NICOLAE CORNEANU. În anul 1960 a fost hirotonit preot de către Patriarhul Teoctist, pe atunci episcop-vicar patriarhal, iar la 15 decembrie, acelaşi an, Colegiul Electoral Bisericesc îl alege episcop al Aradului, Ienopolei şi Hălmagiului. A fost hirotonit arhiereu în biserica „Sfântul Spiridon Nou” din Bucureşti, la data de 15 ianuarie 1961, de către patriarhul Justinian, instalarea în funcţia de episcop al Aradului având loc la 22 ianuarie, acelaşi an, în catedrala episcopală din Arad.
 

NICOLAE CORNEANU. La 17 februarie 1962, acelaşi Colegiu Electoral al Patriarhiei Române îl alege în scaunul de Arhiepiscop al Timişoarei şi Caransebeşului şi Mitropolit al Banatului.
Interesant este faptul că, marți dimineața, niciun site al BOR nu anunță decesul Mitropolitul Banatului.

Sursa: ziarulevenimentul.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Cum explică magistraţii CCR constituţionalitatea Legii avertizorilor de integritate

Redacția

Ciprian Teleman a demisionat din USR

Redacția

Iohannis, către medicii și asistentele decorate: Aţi reprezentat avanpostul în lupta cu virusul, fiind primii în contact cu pacienţii COVID-19/ Deşi ne aflăm într-o perioadă cu un număr scăzut de infectări, trebuie să fim realişti. Pandemia nu s-a încheiat

Redacția
Încarcă...