RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Hellvig: Ziua Națională mă găsește reîntors la semnificațiile personale ale sărbătorii. Pot avea propria mea cocardă, propria mea idee despre România

Eduard Hellvig, fost director al SRI și fost secretar general al PNL, susține că anul acesta de Ziua Națională a României a stat departe de „festivitățile oficiale în care toți invitații primesc cocarde tricolore identice”, însă a putut să sărbătorească într-un alt mod, alături de familie.

Eduard Hellvig, fost șef al SRI și ex-secretar general al PNL FOTO Mediafax

Eduard Hellvig, fost șef al SRI și ex-secretar general al PNL FOTO Mediafax

În altarul oricărei biserici din Transilvania sau de oriunde de pe cuprinsul țării, un drapel românesc cât de mic străjuie între icoane. În altarul personal ce mi-a fost casa părintească, am deschis ochii în fiecare dimineață lângă cartea de rugăciuni de pe măsuță alături de micul steag tricolor. Ani de-a rândul, acestea mi-au fost primele imagini ale dimineții și cele din urmă înainte de culcare”, a scris Eduard Hellvig pe platforma X.

  

Sărbătoarea națională de anul acesta mă găsește după multă vreme departe de festivitățile oficiale în care toți invitații primesc cocarde tricolore identice. La 1 decembrie 2023 pot avea propria mea cocardă, propria mea idee despre România”, a completat fostul director SRI și ex-secretar general al PNL.

Anul acesta, Ziua Națională mă găsește reîntors la semnificațiile personale ale sărbătorii – tradiții,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

ANALIZĂ Ce vor face talibanii cu avioanele și elicopterele pe care au pus mâna în Afganistan, dincolo de victoria psihologică: Cine va asigura costurile, expertiza și logistica necesare întreținerii?

Redacția

Consiliul UE a decis intrarea României și Bulgariei în Schengen cu frontierele aeriene și maritime / Ce se va întâmpla cu controalele la frontiera terestră?

Redacția

Budăi, către profesorii care cer salarii mai mari: Nu există un sac de bani pe care să-l împărțim la toată lumea

Redacția
Încarcă...