RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

De Ziua Drapelului,veteranul din Tătăruși născut în anul Marii Uniri,a fost omagiat de autorități

Un nou episod din campania „O viață cât un centenar”,inițiată de Ministerul Afacerilor Interne, s-a derulat astăzi în Tătăruși. Evenimentul a avut loc la Muzeul Satului din localitate, iar în prim plan a fost Constantin Iosub, veteranul de război care în luna aprilie 2018 a împlinit un secol de viață.

 

  

Prin această campanie instituțiile statului doresc să-i aducă în prim-plan pe românii născuți în 1918, anul Marii Uniri. Astăzi, 26 iunie, de Ziua Drapelului Național, Constantin Iosub a primit vizita autorităților locale și județene, care l-au felicitat într-un cadru festiv.  

Bătrânul născut în anul Marii Uniri a primit în semn de recunoștință drapelul României, o scrisoare de felicitare, o insignă omagială,o diplomă și  flori.

Constantin Iosub a luptat în cel de-al Doilea Război Mondial, pe frontul de vest și est. A plecat la vârsta de 22 ani, alături de  încă alți trei frați. În aprilie 2016 a fost serbat de autoritățile din Tătăruși, fiind avansat la gradul de locotenent. Reprezentanții Centrului Militar Zonal Iași i-au oferit un drapel și un toiag, ordinul avansării în grad și o diplomă. Și primarul Costel Iosub i-a oferit, în semn de prețuire, o distincție.

 Constantin Iosub este cel mai vârstnic cetăţean al comunei Tătăruşi. S-a născut acum 100 de ani, odată cu Marea Unire de la 1918, de la Alba Iulia.

Vineri,22 iunie, trei persoane din Pașcani care au împlinit un secol de viață au fost omagiate de autoritățile locale și județene.

Related posts

VIDEO Salvamont: Pe o astfel de vreme şi-au pus viaţa în pericol. Trei turişti care s-au rătăcit pe munte, găsiţi în hipotermie

Redacția

ȘEDINȚĂ DE CL RĂCHITENI 25 Ianuarie 2017 (VIDEO)

Cătălin Cocoș

Ultimele pregătiri! „Tabăra împreună pentru tineri”- aventura e pregătită

Diana Marcu
Încarcă...