RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Manifestare FILIT la Colegiul Sadoveanu

Elevii Colegiului Național ”Mihail Sadoveanu” vor fi gazde și parteneri de dialog pentru doi scriitori Bogdan Coșa și Steinar Lone, în cadrul FILIT 2022.

Evenimentul va avea loc pe 21 octombrie, între orele 12.00-14.00, la Colegiul Național ”Mihail Sadoveanu” din Pașcani.

”Ați răsfoit vreodată reviste precum TIUK!, DLITE sau Scena9? Vreți să aflați mai mult despre literatura contemporană? sau despre ce înseamnă, astăzi, o facultate de litere? despre cum se scrie un roman? Vă poate povesti tânărul scriitor Bogdan Coșa.Cum l-au sedus limba și literatura română pe scriitorul și traducătorul norvegian Steinar Lone, astfel încât să traducă pe Mihail Sadoveanu, Camil Petrescu sau Mircea Cărtărescu? În Norvegia, cine citește aceste romane?… și multe alte întrebări puteți pune, vineri, 21 octombrie, ora 12.00, la întâlnirea cu cei doi invitați FILIT 2022. Veniți, va fi foarte interesant!”, este anunțul făcut de Colegiul Național Mihail Sadoveanu, pe pagina sa de facebook.

Conform organizatorilor, Festivalul Internațional de Literatură și Traducere Iași (FILIT) este un proiect aflat la a zecea ediție ce reunește la Iași, în perioada 19-23 octombrie 2022, profesioniști din domeniul cărții, atât din ţară, cât şi din străinătate. Scriitori, traducători, editori, organizatori de festival, critici literari, librari, distribuitori de carte, manageri şi jurnalişti culturali – cu toţii vor fi în centrul unor evenimente destinate, pe de o parte, publicului larg, dar şi specialiştilor din domeniu, pe de alta.

  

Related posts

Cum începe școala la Pașcani. Harta epidemiologică din județul Iași

Redacția

Premiul II pentru revistele Colegiului „Sadoveanu”, în cadrul Concursului de Reviste Școlare și Jurnalistică

Redacția

Câte zile de școală au rămas până la vacanța de Crăciun: structura anului școlar 2020-2021

Redacția
Încarcă...