RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

Imn special pentru vizita Papei la Iaşi

Episcopia Romano-Catolică din Iaşi a pregătit un imn special pentru vizita Papei Francisc de la Iaşi, de pe 1 iunie. Textul a fost realizat de pr. Cristian Diac, iar melodia a fost compusă de pr. Marcel Balint. Reprezentanţii episcopiei susţin că a devenit o obişnuinţă ca în locurile pe care Papa urmează să le viziteze comunitatea locală să realizeze un imn special care să fie cântat de faţă cu acesta.

 

  

Astfel, la Iaşi, aproape 200 de persoane din întreaga Dieceză sunt implicate în pregătirea corului şi a cântărilor care vor avea loc pe perioada vizitei Papei. „S-a elaborat un imn care să marcheze acest eveniment istoric pe care îl vor trăi credincioşii din Dieceza Romano-Catolică de Iaşi şi toţi oamenii de bunăvoinţă care se vor întâlni cu papa Francisc la Iaşi, în catedrala «Sfânta Fecioară Maria, Regină» şi în faţa Palatului Culturii. Titlul imnului este «Să mergem împreună!», motoul vizitei apostolice pe care o va efectua papa Francisc în România, în perioada 31 mai – 2 iunie“, au precizat reprezentanţii Episcopiei.

Astfel, la întâlnirea cu Papa Francisc se doreşte ca tot ce se va cânta, inclusiv refrenul imnului, să fie susţinut de cor, dar să participe şi toţi cei prezenţi, astfel încât cei care vor să îl înveţe pot să îl găsească pe pagina de Internet a episcopiei, fiindcă a fost înregistată deja o variantă în catedrală cu participarea a peste 80 de corişti.

„Înregistrarea imnului este oferită pentru a fi cântat în toate parohiile diecezei în duminicile din luna mai, aşa încât refrenul imnului să fie învăţat şi cântat de toţi credincioşii. Imnul va fi interpretat la 1 iunie în cadrul programului mai amplu realizat de cele şase coruri reunite: Corul Mare şi Corul «Juvenes Ecclesiae» ale Catedralei Romano-Catolice din Iaşi; Corul Mare şi Corul de tineri ale Parohiei Romano-Catolice «Sfântul Nicolae» din Bacău; Corul Institutului Teologic Romano-Catolic din Iaşi şi Corul Institutului Teologic Romano-Catolic Franciscan din Roman“, au mai reprezentanţii episcopiei. Sâmbătă, 25 mai, cu o săptămână înainte de vizita Papei Francisc, va avea loc repetiţia generală cu toate corurile şi instrumentiştii.

O sută de mii de credincioşi  îl vor aştepta pe Papă la Iaşi

Prefectura a făcut ieri publice noi detalii legate de vizita Suveranulul Pontif. Papa se va afla în Iaşi pe 1 Iunie timp de două ore, între 17 şi 19. De la Aeroport, Papa Francisc I va merge direct la Episcopia Romano-Catolică, unde va avea loc o ceremonie religioasă la care vor participa mai multe persoane cu diferite afecţiuni medicale. Un sfert de oră va ţine această slujbă în Catedrala nouă, după care Francisc I va merge cu papamobilul pe culoarul amenajat până în faţa Palatului Culturii. Aici, pe o scenă special amenajată, Suveranul Pontif va ţine slujba, după care va pleca spre Aeroport. Prefectul Marian Şerbescu se aşteaptă la o mare de credincioşi, respectiv peste 100.000 de persoane. „Deja, la Episcopia Romano-Catolică, s-au înscris peste 40.000 de credincioşi pentru acest eveniment unic“, a adăugat el.

 sursa www.ziaruldeiasi.ro

Related posts

Cel mai vechi epitaf din Țara Românească, adus la viață într-o mănăstire din Iași (Foto)

Redacția

Pașcani: Spectacol folcloric de Ziua Națională a României

Oana Cordoneanu

Interviu cu Alina, manager Apă cu Duh! „Am învățat că viața nu este doar muncă, că viața este frumoasă atunci când mergi umăr la umăr cu un om puternic și de încredere”

Teona Gherasim
Încarcă...