RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

400 de tineri se adună în acest sfârșit de săptămână la Pașcani. Mâine va avea loc prima Sfântă Liturghie la Catedrală, oficiată de P.S. Calinic Botoșăneanul

Eveniment de amploare în acest sfârșit de săptămână. 400 de tineri se vor reuni cu ocazia celei de-a treia ediții a evenimentului „Tânărul Pășcănean”.  

Tema din acest an este în contextul Centenarului Marii Uniri și este intitulată „Unitatea- izvor de înțelepciune și de putere pentru tineri”’. Și-au anunțat  prezența 400 de tineri, atât din municipiu, cât și din filialele ATOR prezente din întreaga regiune a Moldovei, și din țară. Evenimentul este cofinanțat cu 10.000 lei, de Primăria Pașcani. În cadrul programului, tinerii vor participa sâmbătă, 6 octombrie, la Sfânta Liturghie oficiată de P.S. Calinic Botoșăneanul la Catedrala Pogorârea Sfântului Duh, apoi va urma o conferință susținută de Arhimandritul Nicodim Petre. Pe stadionul municipal, în cadrul evenimentului vor avea loc activități sportive, jocuri olimpice și dans, apoi va urma o deplasare la Mănăstirea Probota. Duminică, 7 octombrie, ziua va începe cu Sfânta Liturghie la Catedrala Pogorârea Sfântului Duh, apoi va urma un program artistic susținut de tinerii participanți.

  

  Prima Sfântă Liturghie  va fi oficiată de preasfinţitul Calinic Botoşăneanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, sâmbătă, 6 octombrie, începând cu ora 8.30. la Catedrala   „Pogorârea Sfântului Duh”. Biserica  este ridicată  pe un teren de 3.000 de metri pătraţi, și are o înălțime de aproape 40 de metri.  Va fi una monumentală, cu elemente specifice bisericii ortodoxe, dar care va purta totodată, amprenta unui stil neoclasic.

 sursa foto ATOR Paşcani

 

 

 

Related posts

Expoziție de caricatură Mihai Pânzaru Pim

Oana Cordoneanu

14 septembrie, Înălţarea Sfintei Cruci. Superstiții și obiceiuri legate de cea mai veche sărbătoare creştină

Redacția

Pogorârea Sfântului Duh (Cincizecimea sau Rusaliile) Duminica a 8-a după Paști

Redacția
Încarcă...