RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

Medalii, plachete omagiale,cărţi vechi şi rare expuse la Casa de Cultură „Mihail Sadoveanu”

 

 

 

  

 

La Casa de Cultură “Mihail Sadoveanu” va avea loc expoziţia “Unioniştii şi operele lor”, începând cu data de 28 iunie. Pășcănenii vor putea admira zeci de medalii şi plachete omagiale, dar şi peste douăzeci de cărţi (unele din ediţia Principes, foarte vechi şi rare de mare valoare istorică şi literară).

 

Prin acestă expoziţie Muzeul Municipal Paşcani, în colaborare cu Casa de Cultură “Mihail Sadoveanu”, cu ocazia Zileor  Municipiului îşi propune să aducă un mic omagiu luptătorilor ştiuţi şi neştiuţi ai independenței, la lupta de veacuri a unioniștilor. Sub acest termen general pot fi cu ușurință grupați marea majoritate a voievozilor martiri ai neamului românesc, un număr de cronicari iluștri,dar și o serie de mari oamnei politici ai secolelor IX-XX, care s-au afirmat luptând pentru unitatea națională. Pășcănenii sunt așteptați la manifestările care se vor desfăşura sub egida forului de cultură.

Expoziția va fi găzduită în holul Casei de Cultură,în perioada 28 iunie-24 iulie.

Related posts

Cuplul real care a inspirat „Frumoasa şi bestia”. Au avut şapte copii împreună şi un destin tragic

Redacția

Pășcăneancă implicată în proiectul „Bookstagram”. O inedită iniţiativă online ce încurajează lectura utilizând reţelele sociale

Redacția

Farul Genovez de pe faleza Cazinoului din Constanța, reaprins după 107 ani

Redacția
Încarcă...