RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Atentie la conjunctivita de piscina, extrem de molipsitoare

Medicii oftalmologi avertizeaza asupra pericolului pe care il reprezinta apa din piscine. Temperaturile ridicate favorizeaza inmultirea germenilor si asta duce la aparitia conjunctivitei de piscina, iritativa. Boala apare atat la copil, cat si la adulti. Este extrem de contagioasa si poate provoca epidemii. Pacientii se prezinta la medic cu ochii, pleopele umflate si secretie abundenta.

Medicii de specialitate spun ca apa poate fi un vector al acestei boli intalnite la persoanele care frecventeaza piscinele, bazinele de inot. Acestia au precizat ca este de ajuns ca o singura persoana sa aiba conjunctivita de piscina, pentru ca boala sa se raspandeasca si la celelalte persoane. “Copiii care ajung la noi cu aceasta afectiune sunt trimisi la cabinetul de oftalmologie din ambulatoriul spitalului sau la clinica de oftalmologie de la Spitalul de Neurochirurgie. Deocamdata, nu am inregistrat copii cu aceasta conjunctivita de piscina, dar vara este abia la inceput”, a declarat dr. Lucian Cernahovschi, de la Spitalul de copii Sf. Maria din Iasi.

Medicii oftalmologi ii sfatuiesc pe cei care merg la piscina sa-si spele ochii cu apa rece, imediat dupa iesirea din piscina sau bazin. Clorul este principalul dezinfectant din apa, dar numai in limite normale. La aparitia simptomelor, pacientul trebuie sa se prezinte imediat la medic si este contraindicat sa foloseasca picaturi din farmacie fara ca acestea sa fie recomandate de medicul oftalmolog, singurul care trateaza aceasta boala. Uneori, tratamentul este de lunga durata. Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica (DSP) au tinut sa precizeze ca nu s-au constatat probleme deosebite la piscinele din municipiu. “In fiecare an, piscinele sunt controlate de inspectorii sanitari. Dupa data de 1 iulie, toate piscinele, private sau din cadrul spitalelor publice, vor fi din nou controlate. Pana acum nu au existat probleme”, a declarat Marius Voicescu, purtator de cuvant la DSP Iasi.

  

sursa www.bzi.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Prima reacţie a patriarhului, după tragedia din Capitală: „Să vină lumea la biserică, nu la club!”

Redacția

Românii au început mult mai devreme să împodobească brazii de Crăciun: „De pe 30 noiembrie am avut vânzare”. Care este explicația

Redacția

Ce trebuie să facă absolvenții din 2015 pentru a obține ajutor de șomaj

Redacția
Încarcă...