RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Zilele Municipiului Pașcani: discursuri, puțin public

La Primăria Municipiului Pașcani, a avut loc astăzi, 19 iulie, festivitatea de deschidere a Zilelor Municipiului Pașcani. Evenimentul a avut loc în Sala Multifuncțională din incinta Primăriei și a început la ora 11:30.

 

  

Astfel, primarul municipiului Pașcani, Dumitru Pantazi, a ținut un discurs, prin care le-a mulțumit invitaților că au venit, și a făcut un scurt istoric al orașului, dar a și prezentat realizările actualei conduceri. „Să urăm un bun-venit oaspeților noștri: președintele consiliul județean, Maricel Popa, ne-a onorat cu prezența și domnul prefect, dar din motive obiective, dumnealui nu a putut să rămână și a plecat la altă activitate. Avem invitați care ne-au onorat cu prezența: parlamentarii județului Iași, primarii din zona municipiului Pașcani, o delegație de oaspeți de la Chișinău, din orașul Ialoveni, prin prezența domnului primar, Sergiu Armașu. Urmează să sosească o delegație de la orașul Pașcani de lângă Chișinău. Au răspuns invitației noastre consilierii județeni, consilierii locali și directorii instituțiilor de concentrate, directorii din municipiul nostru și nu în ultimul rând, cetățenii. Stimați invitați, dragi pășcăneni, în acest an se împlinesc 566 de ani de la prima atestare documentară a localității Pașcani, prilej cu care trebuie să ne aducem aminte de unde am pornit. Motorul principal al evoluției pe calea urbanizării a fost calea ferată, dezvoltarea ei în acestă zonă, construirea stației și atelierele CFR care au făcut din Pașcani un important nod feroviar. Dacă în secolul al 19-lea era o comună rurală, reședința plasei Siretului de jos, cu peste 10.000 de locuitori în 1950 Pașcaniul devenea oraș raional în regiunea Iași, iar în 1995 a primit titlu de municipiu. În prezent, este al doilea municipiu al județului Iași, cu o populație de peste 33.000 de locuitori. Tuturor pășcănenilor le urez la mulți ani!”, a declarat Dumitru Pantazi, primarul municipiului Pașcani.

Acesta a mai spus că obiectivul conducerii actuale este de a investi în tânăra generație și modernizarea orașului Pașcani, iar că administrația locală face eforturi pentru a schimba aspectul orașului, modernizarea infrastructurii și a serviciilor publice. „Am modernizat cele mai importate artere rutiere: strada Gării, Nicolae Iorga, Dragoș Vodă, Ștefan cel Mare, Vatra, Fântele și altele. Continuăm cu străzile Crinilor, Fundac Fântânele, Mihai Viteazu, aleea Calea Iașului, Vasile Alecsandri, Libertății, 24 ianuarie, Tudor Vladimirescu. Am investit peste 2 milioane de lei în rețelele de gaze naturale și energie electrică în Blăgești, Lunca, Boșteni, Gâștești, Aerodrum, contract care se află la finalizare. Vom continua să investim în rețele de gaze naturale astfel încât în maximum doi ani de zile toți cetățenii municipiului Pașcani să beneficieze de acest serviciu. Suntem în procedură de licitație și sperăm ca în maximum două luni de zile să semnăm contractul de modernizare a sistemului de iluminat public din municipiul Pașcani. În acest moment se lucrează în Blăgești la extinderea rețelei de apă, iar cel târziu, anul viitor vom începe lucrările de reabilitare și extindere a rețelelor de apă și canalizare în zona Aerodrum, Gâștești, cu finanțare de la Uniunea Europeană în valoare de 18 milioane de euro. Inițial era 13 milioane de euro, dar în urma studiului de fezabilitate s-a ajuns la 18 milioane de euro. Sigur, sunt și alte străzi și celelalte suburbii din municipiul Pașcani prevăzute în acest program. Preocuparea permanentă a administrației locale este de a întocmi proiecte și documentații pentru atragerea de fonduri europene și alte surse de finanțare. Astfel, până la această dată avem contracte de finanțare, în valoare de peste 10,5 milioane de euro”, a mai spus primarul municipiului.

Dumitru Pantazi, i-a îndemnat pe pășcăneni să fie mai buni unii cu alții, indiferent de culoare politică și i-a invitat să se bucure de activitățile culturale și spectacolul special pregătit pentru această sărbătoare.

Related posts

Primii 5 producători de vin din România care s-au alăturat proiectului umanitar „VIN în AJUTOR / WINE AID” / Care sunt vinurile care intră în această campanie

Redacția

Majorarea salariului minim la 1.900 de lei va fi adoptată în Guvern săptămâna aceasta

Redacția

Opt din zece tinere din Europa evită anumite spații publice, de teamă că ar putea fi hărțuite (studiu)

Redacția
Încarcă...