RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Tradiții de Florii la catolici. Când are loc Marea Procesiune

 

În Biserica Romano-Catolică se celebrează Floriile şi Ziua Mondială a Tineretului. Cu această ocazie, pe străzile capitalei va avea loc tradiționala Procesiune de Florii. Sărbătoarea Floriilor se celebrează pe 14 aprilie, duminică. Pe 14 aprilie sărbătorim și Ziua Mondială a Tineretului.

  

Cu această ocazie, pe străzile capitalei va avea loc tradiționala Procesiune de Florii. În fața procesiunii vor merge tinerii cu Crucea Tineretului. La procesiunea vor lua parte credincioși, ministranți, persoane consacrate, preoți diecezani și călugări, episcopii Arhidiecezei.

Floriile la catolici

Catolicii sărbătoresc Învierea Domnului, cu o săptămână mai repede decât ortodocșii. La fel ca ortodocșii, catolicii respectă o serie de tradiții și obiceiuri care au legătură cu sărbătoarea Floriilor.

Motivul pentru care duminica dinaintea Paștelui se numește duminica Floriilor este pentru că Iisus Hristos a fost întâmpinat în Ierusalim cu flori și ramuri de finic, palmier și măslin.

Creștinii romano-catolici și greco-catolici merge la biserică în duminica Floriilor. Aceasta duminică deschide seria sărbătorilor pascale. Este ziua când Domnul nostru Iisus Hristos a intrat în Ierusalim și a fost aclamat de mulțime.

Înainte de Florii, catolicii participă la diverse procesiuni, în cadrul cărora mărșăluiesc purtând în mâini ramuri de măsline sau de salcie. La finalul procesiunii, în ziua de Florii, catolicii își sfințesc crenguțele în biserică.

 

 sursa www.a1.ro

Related posts

Trei copii au băut până au leșinat. Își cumpăraseră coniac din banii strânși la urat

Redacția

Paște 2023: Cele mai căutate destinații turistice sunt cele de la sate și din Delta Dunării. În unele locuri, gradul de ocupare este de 100%

Redacția

Persoanele care vor veni să se închine la Sfânta Parascheva vor fi legitimate

Redacția
Încarcă...