RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Ora de vară 2019. Ce persoane vor fi afectate în mod negativ de schimbare

 

 

 Mai este puțin și România trece la ora la vară. În 2019, ceasurile se dau înainte pe 31 martie. Însă, ca în fiecare an, există și niște consecințe pentru anumite persoane.

  

 

  Atunci când ceasurile se dau înainte sau înapoi, este afectat ceasul nostru biologic. Fix pentru acest motiv, schimbarea, fie ea ora de vară sau de iarnă, se face mereu în noaptea dinspre sâmbătă spre duminică.

Cine este afectat de ora de vară 2019
Chiar și așa, nu toată lumea trece imediat peste schimbare. Medicii avertizează că schimbarea de ceas îi afectează cel mai mult pe oamenii depresivi sau în vârstă.

„Cei mai multi dintre noi ne adaptăm repede ceasul biologic la această trecere şi o asimilăm cu o senzaţie pozitivă, respectiv cu venirea verii, mai mult soare, mai multă lumină… Totuși, cercetările spun că persoanele care suferă de anxietate şi depresie ar putea simţi un disconfort crescut ca urmare a acestei modificări”, a precizat dr. Cătălin Luca, psiholog clinician principal, conform news.ro.

Se renunță la ora da vară și de iarnă
Fiecare stat membru UE va decide la care oră dorește să adere și va trebui să comunice decizia până în martie 2020.

Prin urmare, țările care doresc să renunțe la ora de vară și să păstreze ora de iarnă (ora standard), vor face ultima schimbare în duminica finală din octombrie 2021. De cealaltă parte, statele care vor renunța la ora de iarnă, în favoarea celei de vară, vor face ultima schimbare la final de martie, în 2021.

Documentul a fost votat în Parlamentul European, unde a primit 23 de voturi pentru și 11 împotrivă. Astfel, a fost modificată propunarea inițială ca schimbarea permanentă a orei să fie aplicabilă în anul 2019.

 sursa www.ziarulevenimentul.ro

Related posts

Pensionarii vor primi banii mai repede de Paşte

Redacția

Deschiderea centrului pentru bătrâni, blocată de un aviz

Irina Gherasim

Incendiu la un contor electric

Redacția
Încarcă...