RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Amplu exercițiu de intervenție în cazul unui cutremur la Pașcani, urmat de o explozie și un incendiu

De 42 de ani, de la cutremurul din 1977, România este ferită de un dezastru major. Nimeni nu ştie când ar mai putea fi un cutremur. Cu hărţile de risc în faţă, specialiştii au făcut un scenariu şi au vrut să vadă cât de pregătite sunt toate forţele de intervenţie să facă faţă unei situaţii reale.

Astfel, pe 20 martie va avea loc la Pașcani un amplu exercițiu de intervenție în cazul unui cutremur, unde vor interveni toate forțele de ordine. Pe Stadionul Municipal Pașcani va fi amplasată o tabără pentru sinistrați, iar acțiunea va avea loc între zona Remar și Te-rox Prod.   

  

„Pe 20 martie, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Mihail Grigore Sturdza Iași, substația de Pompieri Pașcani, va organiza un exercițiu cu forțe și mijloace în teren,scenariul acestuia presupunând că s-a produs un cutremur.  La stadionul municipal se va amplasa tabăra sinistraților. Potrivit scenariului exercițiului, se va produce un cutremur urmat de o explozie și un incendiu, în urma cărora se va acționa pentru căutarea și deblocarea persoanelor aflate sub dărămături. Scopul principal al exercițiului este gestionarea eficientă a unei situații de urgență de asemenea anvergură,și menținerea cooperării a celorlate forțe participante la intervenție„, ne-a declarat Gabriel Covâsneanu plutonier major al ISU Iași.  

La evenimentul de pe 20 martie care se va desfășura în Pașcani, vor fi mobilizate următoarele instituții: ISU Iași, IPJ Iași, reprezentanți ai Comitetului Local pentru Situații de Urgență, oficiali ai Primăriei Pașcani, reprezentanți DSV și DSP Iași. Aceștia se vor întruni mâine într-o ședință organizată la sediul administrației locale pentru a pune la punct ultimele detalii, privind buna desfășurare a exercițiului de alarmare.

 

Related posts

Revine zăpada la Iaşi? Lapoviță sau ninsoare în mare parte din țară, până joi seară

Redacția

Mai sunt doar 50 de bilete la spectacolul „O noapte furtunoasă” din data de 2 februarie

Irina Gherasim

Județul Iași primește o ambulanță pentru nou născuți

Redacția
Încarcă...