RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Bătrână decedată pusă să plătească taxă de salubrizare. Ce greutăți mai întâmpină pășcănenii!

O situație aparte a fost adusă astăzi în discuție la audiențele de la Primărie. Un cetățean născut în Pașcani, care locuiește în Suceava, a venit să le explice șefilor Primăriei problemele întâmpinate.

 

  

 El susține că împreună cu familia are în municipiu două case. Una dintre acestea a aparținut în trecut soacrei sale, decedată din anul 2014. Totuși cei de la Serviciul Taxe și Impozite Locale i-au transmis acasă notă de impunere prin care o înștiința pe proprietară că trebuie să achite taxa de salubrizare. Pentru o altă locuință a depus dovada că are domiciliul stabil în Suceava.

 Într-un alt caz, alt cetățean s-a prezentat la audiență pentru a se plânge că nu a fost informat despre cum trebuia depusă declarația pentru taxa de salubrizare, iar după ce a făcut demersul s-a speriat de suma care trebuia să o achite, 500 de lei pentru un an întreg.

 “Au fost patru persoane care au venit să ceară precizări privind această taxă deoarece din omisiune sau din necunoaştere nu au depus la timp declaraţia la Serviciul de Taxe şi Impozite Locale. Declaraţie prin care să certifice câte persoane locuiesc într-o locuinţă, sau au fost cazuri în care nu locuieşte nici o persoană. Conform hotărârii de  Consiliu Local, nedeclarând la timp acest lucru, automat li s-a impus taxa de salubritate pentru patru persoane”, ne-a declarat viceprimarul Gabriela Nedelcu .

 Taxa de salubrizarea la nivelul municipiului a intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2018. Ea are un cuantum de 10,16 lei pe persoană. Cetățenii au avut posibilitatea să depună declarațiile și actele justificative în cazul celor care nu locuiesc la adresa pentru care se face impunerea, până la data de 31 martie 2018.

Acolo und acest lucru nu s-a întâmplat angajații Serviciului Taxe și Impozite Locale au emis note de impunere prin care populația este înștiințată asupra datoriei de plată.   

 

Related posts

Zăpada din gara Pașcani – încărcată în marfar și transportată la Târgu Neamț

Ema Roman

Oferte de lucru pentru șomerii pășcăneni, de la Agenția Locală pentru Ocuparea Forței de Muncă (DOC)

Oana Cordoneanu

(Video) O zi la stâna Mănăstirii Sihăstria – Cum se prepară cașul de oaie

Redacția
Încarcă...