RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Ofertă „trăznet” la Lidl Nicolina: ciocolată expirată de şase luni

Lui Marian Lupăşteanu nu i-a venit să creadă când a citit termenul de valabilitate de pe un produs cumpărat de la un supermarket ieşean. Ciocolata din care mâncase deja de două ori era expirată din luna august, anul trecut. Ieşeanul a achiziţionat produsul de la Lidl Nicolina, pe 17 februarie, iar a doua zi a observat că este expirată de jumătate de an.

 

„Soţia a fost la cumpărături şi a luat patru ciocolate. Le-a pus în dulap, iar eu în acea seară am început una. A doua zi dimineaţa am mai mâncat o bucată şi i-am zis soţiei să se uite la termenul de valabilitate pentru că are un gust amărui foarte pronunţat. Toate patru ciocolatele erau expirate de pe 6 august 2017. Am ajuns şi la urgenţe deoarece mi s-a făcut rău, m-am stricat la burtă, la spital am stat în perfuzii. Astăzi dimineaţă (nr. ieri dimineaţă) am fost la OPC şi am depus plângere, mi s-a spus să aştept prin poştă răspunsul de la ei”, povesteşte bărbatul. Acesta ne-a pus la dispoziţie, drept dovadă, fotografii cu ciocolata care i-a cauzat atâtea probleme dar şi cu el pe patul de spital.

  

Reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Iaşi au confirmat faptul că ieşeanul a depus la sediul din zona Copou, o sesizare în acest sens. „Ieşeanul menţionat a fost dimineaţă (n.r. ieri dimineaţă) şi a depus o sesizare pentru patru ciocolate expirate de anul trecut. Colegii mei au fost şi au verificat, n-am mai găsit la vânzare acel sortiment. Alte produse expirate nu am găsit, dar pe baza probelor pe care le avem, deaorece ieşeanul a venit cu bonul fiscal la noi şi produsele cumpărate, în cursul zilei de miercuri o să vină la noi reprezentantul de la magazin şi vom aplica o sancţiune contravenţională de până în 2.000 de lei. Dacă au mai fost aplicate sancţiuni la acest operator economic până în prezent, adică dacă a mai avut abateri şi la alte produse, amenda poate fi mai mare. Probabil produsul a fost scos de la vânzare după ce ieşeanul s-a întors la magazin şi şi-a arătat nemulţumirea”, a precizat Alexandru Hordilă, comisar şef în cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, Comisariatul Iaşi. În cursul zilei de ieri am făcut o solicitare şi către Lidl, în care am cerut o declaraţie oficială cu privire la această situaţie, însă nu am primit niciun răspuns până la închiderea ediţiei.

Sursa 

Related posts

Unde sunt amplasate aparatele radar în judeţul Iaşi

Redacția

Începe vaccinarea elevilor de clasa I

Redacția

Au început recrutările pentru şcolile militare. Vezi condiţiile şi numărul de locuri în ţară

Redacția
Încarcă...