RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Drumul Crucii – sute de credincioşi la pelerinajele organizate de Florii (VIDEO)

Păstrând tradiţia, preoţii din Protopopiatul Paşcani au organizat şi anul acesta procesiunea de Florii care rememorează intrarea triumfală a Domnului Iisus Hristos în Ierusalim.

 

Credincioşii au participat în număr mare la pelerinajul care a început de la capela bisericii Înălţarea Domnului. Şi de data aceasta, s-a întâmplat în sâmbăta lui Lazăr. De departe asemănată, imaginea triumfală din acest parcurs a fost când soborul de preoţi şi credincioşii cu ramuri de salcii, au coborât spre Parcul Municipal, panta Republicii. 

  

Oprirea finală a fost Parcul Municipal, ales tocmai pentru sălciile sale. Acolo, organizatorii au amenajat o scenă, unde preoţii dar şi grupuri de copii de la şcolile din oraş, au susţinut momente emoţionante.

Pelerinaj de Florii a organizat şi Parohia Sfântul Gheorghe din satul Topile, comuna Valea Seacă. Ieri, într-o zi frumoasă de primăvară, după slujba de liturghie, cu mic cu mare, enoriaşii de la Topile, şi cei de la Biserica din suburbia Gîşteşti s-au întâlnit şi au pornit împreună în pelerinaj. De altfel, tradiţia se păstrează în această localitate, unde de la an la an, tot mai mulţi credincioşi participă la pelerinajul de Florii.

 {youtube}CzXPxPZ3W8s{/youtube}

 {jcomments off}

 

 

Related posts

Case distruse de incendii. O femeie a făcut atac de panică și a fost transportată la spital

Redacția

Cetatea Neamţului va fi închisă pentru întreţinere

Redacția

Apel pentru un copil de 9 ani din Boureni-Moțca, cu o tumoră care îi pune viața în pericol!

Oana Cordoneanu
Încarcă...