RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Mâine va avea loc pelerinajul de Florii!

Tradiţia se respectă în Protopopiatul Paşcani care organizează şi anul acesta, pelerinajul de Florii. Pelerinajul va avea loc sâmbăta de  dinaintea Floriilor, iar plecarea se va face de la  Biserica Înălţarea Domnului spre Catedrală, panta Republicii şi Parcul Municipal. Acolo va fi amenajată o scenă unde preoţii, dar şi câteva grupuri de copii, vor cânta cântece religioase. 

 

 

  

Credincioşii creştin ortodocşi vor retrăi călătoria Mântuitorului Iisus Hristos din Betania către Ierusalim, acolo unde mulțimea îl întâmpinase cu osanale, ca pe un împărat. Ei vor purta în mâinile lor ramuri de salcie sfințită, simbol al bucuriei.

Pelerinajul de Florii are loc după încheierea Postului de patruzeci de zile, post al pocăinței și al milosteniei. Icoanele și florile purtate în procesiune, simbolizează lumina și virtuțile adunate în suflet prin nevoințele postului. Pelerinajul de Florii ne amintește, împreună cu Sfintele Evanghelii și cu slujbele Bisericii Ortodoxe, că Mântuitorul a intrat în Ierusalim pentru ca apoi, în săptămâna următoare, să pătimească multe suferințe, culminând cu Răstignirea Sa pe Cruce.

Related posts

Prima operație de ”afirmare a identității” într-o clinică din Iași/ Cât de greu se obține schimbarea legală a identității de gen în România / Avocat: Nu există o procedură reglementată. Decizia aparține judecătorului / România, condamnată la CEDO

Redacția

La Iași a fost inaugurat primul centru medical social din țară unde se oferă gratuit servicii medicale pe tot parcursul anului (foto)

Redacția

Vârf de sezon în stațiunile de schi. S-a ieftinit transportul pe cablu, iar pârtiile sunt impecabile

Redacția
Încarcă...