RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

De săptămâna viitoare se începe distribuirea ajutoarelor de la Uniunea Europeană în Pașcani

Vești bune pentru pășcănenii care au depus cereri pentru ajutoarele acordate de Uniunea Europeană. Primăria și-a propus ca de miercuri 5 decembrie să înceapă distribuirea acestora.

Cantitatea de ajutoare alimentare pe care o va primi fiecare beneficiar este de 39,26 kg, cuantificată în 11 produse, astfel: 14 kg făina de grâu, 4 kg mălai, 6 kg orez, 0,8 kg paste făinoase, 0,5 kg biscuiți, 3 kg zahăr, 1,56 kg mazăre, 1 kg fasole, 6 litri ulei, 0,8 kg bulion și 1,6 kg roșii în bulion.

 Conform declarațiilor făcute de viceprimarul Vasile Axinte programul de distribuție a alimentelor va fi de miercuri 5 decembrie până pe 9 decembrie pentru suburbiile municipiului, iar de pe 10 decembrie se dorește începerea distribuirii acestora către cetățenii din municipiu.

  

 Față de anii trecuți Primăria a achiziționat 4000 de saci, urmând ca beneficiarii să primească câte un sac în care vor fi toate alimentele. Viceprimarul Axinte a declarat că această măsură are ca scop evitarea îmbulzirii persoanelor și ruperea unor pungi cu alimente.

În suburbii centrele de distribuție vor fi în căminele culturale, populația fiind anunțată în prealabil, iar la Pașcani centrul de distribuire va fi la sala de sport de de la baza sportivă CSM Pașcani.

 Deoarece cererea de alimente este mult mai mare față de cantitatea atribuită Pașcaniului, iar în anii precedenți unii beneficiari nu și-au ridicat cota de alimente, Primăria propune ca alimentele rămase să se distribuie celor care au solicitat dar nu s-au încadrat în criteriile de atribuire.

 În Pașcani sunt  3701 de beneficiari ai acestui program, listele fiind stabilite de Direcția de Asistența Socială Iași.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Alertă la societatea Eurotex Impex! Angajații, evacuați de pompierii pășcăneni

Irina Gherasim

Drumuri județene blocate. În zona Pașcaniului se circulă foarte greu.Școli închise din cauza vremii

Redacția

Dependența de smartphone dăunează grav sănătății tale

Redacția
Încarcă...