RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Efectele transformării în spital de urgență: medic epidemiolog la Spitalul Municipal

Schema de personal a Spitalului Municipal de Urgență s-a îmbogățit de astăzi cu un nou medic, asta după ce de la 1 noiembrie un medic endocrinolog, Alina Lupu,  își desfășoară activitatea în unitatea sanitară. Este vorba despre Mariana Enache, specialist epidemiolog, dr. în științe medicale.

În cadrul spitalului sunt 43 de medici activi, iar Mariana Enache a ocupat 1 dintre cele 19 locuri de rezidenți.  Medicul epidemiolog Mariana Enache este și asistent universitar asociat, Universitatea “Petre Andrei” Iași, producător – realizator emisiuni TV și profesor logoped.

 Epidemiologia este ramura medicinei care studiază factorii care afectează sănătatea și boala la nivel individual și populațional și servește la fundamentarea intervențiilor logice de sănătate publică și medicină preventivă. Este considerată metodologia de bază în cercetarea legată de sănătatea publică și este privită ca medicină bazată pe dovezi, în identificarea riscului de boală și optimizarea tratamentului în practică.

  

Epidemiologii au ca scop identificarea de relații cauză-efect între expuneri la agenți nutriționali, agenți biologici, chimici, stres și rezultate finale ca boală, starea de bine și indicatori de sănătate.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Ce puteți face în acest weekend în Pașcani, Iași și comunele învecinate

Răzvan Grecu

Diferența dintre viață si moarte este în mâinile tale

Redacția

În timpul stării de urgență au dispărut mai mulți minori decât în vremuri normale

Redacția
Încarcă...