RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Începând cu această săptămână, pășcănenii asigurați beneficiază de radiografie și ecograf gratuit

Subiectul privind sănătatea, cel mai delicat de luat în discuție, reprezintă, începând din această săptămână un motiv de ușurare și optimism pentru toți pășcănenii ce figurează în baza de date a medicilor de familie ca fiind asigurați.

 

Vorbim despre renegocierea contractului cu Casa de Asigurări de Sănătate pe care Spitalul Municipal Pașcani a avut-o în cursul zilei de ieri, în urma căreia s-a decis că vor fi decontate investigațiile medicale pe secțiile Radiologie și Ecografie.

  

Astfel, fiecare persoană asigurată care se prezintă în instituție cu bilet de trimitere de la medicul de familie, va putea beneficia în mod gratuit de radiografie și/sau ecografie.

Până acum, aceste servicii trebuiau plătite din buzunarul pacienților, ele ajungând până la suma de 80 de lei.

Cuantumul privind decontarea acestor servicii este semnificativ, astfel încât nu cred că vor exista probleme în viitor cu privire la epuizarea fondurilor, nici măcar în cazul unor luni foarte aglomerate”, a declarat dr. Diana Acsinte, directorul medical al instituției.  

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Depistarea precoce în farmacii a diabetului zaharat de tip 2: Proiectul începe din această lună și se adresează celor peste 18 ani 

Redacția

Copilă de 3 ani în stare foarte gravă după ce a căzut de la etaj

Redacția

Spitatele care trimit pacienţii după medicamente vor fi penalizate

Redacția
Încarcă...