RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Sute de elevi din județ găsiţi cu păduchi la început de an şcolar

În urma controlului epidemiologic efectuat în reţeaua de învăţământ preuniversitar ieşeană, Direcţia de Sănătate Publică a anunţat că au fost depistaţi la început de an şcolar 603 copii şi adolescenţi care prezentau diverse probleme de sănătate.

Dintre aceştia, 196 de elevi au fost găsiţi cu păduchi (pediculoză), dintre care opt preşcolari, 152 de elevi de la şcolile generale şi 4 de la licee. Precizăm că, în septembrie anul trecut, în cadrul aceluiaşi control au fost găsiţi şi diagnosticaţi cu pediculoză 299 de elevi.

  

 După recontrolul de anul acesta din unităţile de învăţământ, s-a constatat că, la 36 de elevi, pediculoza nu dispăruse. De asemenea, numărul virozelor respiratorii şi al infecţiilor căilor respiratorii superioare depistate este de 195 de cazuri, faţă de 202 cazuri în 2018. În acelaşi timp, medicii şcolari au găsit 169 de copii diagnosticaţi cu angină, boală inflamatoare a faringelui, patru elevi care prezentau micoze la nivelul pielii, un singur copil dintr-un centru de plasament care avea scabie, şi doar un caz de varicelă. „În total au fost examinaţi 63.914 elevi din­tre cei 66.750 înscrişi în 256 de unităţi şcolare din ju­deţ. Concluzia generală, faţă de anul trecut, este că numă­rul de cazuri de elevi cu pro­bleme de sănătate a scăzut cu 283 de cazuri“, a declarat Ma­rius Voicescu, purtătorul de cu­vânt al DSP Iaşi. 

sursa www.ziaruldeiasi.ro

Related posts

Târgu Frumos: Consultații gratuite la Cabinetul de Medicina Internă, cu bilet de trimitere

Redacția

Medicii ieşeni spulberă mitul aspirinei „bune la orice”. Riscuri majore!

Redacția

Analizele de sânge: ce depistează, dar și cum le poți interpreta

Redacția
Încarcă...