RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Un adolescent din Iaşi a salvat mai multe vieţi

Inima unui băiat de 16 ani din Iaşi va continua să bată în pieptul unui alt băiat de 17 ani din Germania. Alte cinci persoane vor duce o viaţă mai bună tot datorită generozităţii de care a dat dovadă familia acestui adolescent.

Acest lucru a fost posibil după ce părinţii băiatului au fost de accord cu donarea organelor. Băiatul lor ar fi trebuit să înceapă în scurt timp clasa a X-a la Colegiul Emil Racoviţă, dar soarta i-a fost potrivnică. El a fost victima unui accident rutier produs la începutul lunii august în localitatea Tileagd, din judeţul Bihor.

  

Pe 3 august, adolescentul din Iaşi se afla în maşină cu bunicii săi, care se întorceau de la Băile Felix, când au fost loviţi din plin de un microbuz care a intrat pe contrasens. Impactul a fost atât de puternic încât, bunicul adolescentului, un bărbat de 79 ani, a murit pe loc, bunica, în vârstă de 74 ani, a murit la scurt timp după ce a ajuns la un Spitalul Judeţean din Oradea. Din cauza leziunilor grave suferite la cap şi torace, băiatul de 16 ani a fost operat de urgenţă la acelaşi spital. El s-a zbătut între viaţă şi moarte aproape două săptămâni, până pe 14 august, în acest timp el intrând în moarte cerebrală, scriu cei de la ebihoreanul.ro

Tragedia este cu atât mai mare cu cât adolescentul era un elev model şi totodată singurul copil al familiei. Băiatul era olimpic la Matematică şi la Română.

Răpuşi de durere, părinţii au găsit puterea să accepte să doneze organele copilului, pentru a salva alte vieţi. În România nu a fost găsită nicio persoană compatibilă, aşa că prin intermediul Fundaţiei Eurotransplant inima băiatului din Iaşi a ajuns în Germania, la un alt alt băiat, de 17 ani, care era diagnosticat cu cardiopatie dilatativă în formă terminală.

Corneea şi ficatul adolescentului din Iaşi au salvat alte vieţi la Bucureşti, iar rinichii au fost transplantaţi la Cluj.

Şi colegii lui au postat la rândul lor un filmuleţ în care adolescentul îi sfătuia pe cei de seama lui să îşi urmeze visul: „Vreau să vă spun doar atât: Încercaţi să fiţi ce vreţi voi să fiţi, nu ce vrea lumea să fiţi”.

„Drum lin către lumea îngerilor!”

Imediat după ce teribila veste a morţii adolescentului a fost aflată, a fost postat un mesaj pe pagina de Facebook a Colegiului Emil Racoviţă din Iaşi. „În banca întâi, acolo unde aștepta, mereu atent și curios, să afle lucruri noi, va rămâne din toamnă un loc liber și un gol imens… Într-o zi de vacanță, Iancu a plecat departe, lăsând în urmă imaginea unui adolescent frumos atât la suflet, cât şi la chip, inteligent, studios, de o profunzime interioară rar întâlnită la un elev de vârsta lui. Iancu avea un suflet cald, era sensibil, empatic și altruist. Atent la trebuințele celor din jur, își cerea scuze pentru greșelile celorlalți, atunci când era cazul. Recunoscător, politicos și foarte bine-crescut, se supăra deseori când regulile erau încălcate. Ambiţios și pasionat de cunoaștere, cu o cultură generală uimitoare, își făcuse din perfecţiune un ideal firesc. Până într-o zi de vacanță…
Iancu, fie ca sufletul tău curat să se îndrepte spre lăcașul luminii eterne!
Drum lin către lumea îngerilor!”

Sursă: www.ziarulevenimentul.ro

Related posts

A ajuns la Urgenţe după ce a băut otravă pentru şobolani

Ema Roman

9 alternative sănătoase la chipsurile din cartofi

Redacția

Un medic cere regândirea strategiei naționale: Toate spitalele ar trebui să aibă zone COVID. Anul trecut făceam rabat de la dezinfecţie

Redacția
Încarcă...