RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Tu știai câte tipuri de miere există și pentru ce sunt folosite?

Pe lângă mierea foarte comună de albine și cea polifloră, există multe alte ingrediente din care se poate face miere. Fiecare are proprietăți speciale și pot fi consumate pentru a ameliora sau vindeca diverse probleme de sănătate. Află acum celelalte tipuri de miere!

 

  

 Mierea este unul din cele mai importante produse pe care natura ți-o poate oferi. Aceasta, în funcție de ingredientele din care sunt făcute, ajută imunitatea, este antiinflamatoare, este folosită ca tratament pentru probleme de sănătate ca osteoporoza, alergiile, lipsa de energie și așa mai departe

Dacă până acum știai doar câteva tipuri de miere, este momentul să afli că există mult mai multe.

 Uite tipuri de miere de care poate nu știai și beneficiile lor:

 

1. Miere de Manuka

 

Una dintre tipurile exotice de miere este cea de Manuka, ce se produce cu ajutorul polenului provenit de la arborele de Manuka din Noua Zeelandă.

Câteva dintre proprietățile de care poți beneficia dacă o să folosești miere de MANUKA sunt: imunitate crescută; tratează acneea, psoriazis, dermatite și eczeme; ameliorează afecțiuni ale pielii, sistemului digestiv, cavității bucale; luptă împotriva fungilor și bacterii ca E. coli, streptococul auriu, Heliobacter și altele.

 

2. Miere de mentă

 

Da, există miere de mentă. Acest tip de miere provine din câmpurile întinse de mentă, când albinele fac ultimul cules din an.

Această miere este foarte bună pentru: tratarea tusei; acidității gastrice, problemelor de balonare și digestie, dilatarea bronhiilor pentru a nu avea probleme cu tusea și funcționează foarte bine ca antispastic și analgezic.

 

3. Miere de trifoi

 

Acest tip de miere se enumeră printre cele ce se obțin prin practica albinăritului pastoral, ce reprezintă deplasarea stupilor de albine în locurile unde se găsește o cantitate mare din ingredientul cu care se dorește fabricarea mierii, astfel încât albinele să adune nectarul rezultat.

Mierea de trifoi este folosită pentru: ușurarea digestiei, eliminarea apei din țesuturi, fixarea calciului în oase și tratarea afecțiunilor diuretice.

 

4. Miere de mac

 

Are în componență mici granule de polen provenit din florile de mac, ceea ce îi oferă o culoare închisă.

Beneficiile acestui tip de miere sunt: efect de somnifer, combaterea spasmelor, are rol anafrodiziac.

 

5. Miere de mană

 

Aceasta este o combinație de ingrediente, fiind alcătuită din frunzele de frasin stejar și fag.

Consumul mierii de mană: are efect revitalizant și energetic, este cel mai bun laxativ natural și antioxidant și luptă împotriva inflamațiilor de la nivelul tubului digestiv.

 

6. Miere de zmeură

 

Din zmeură de poate face o miere ce are culoare albicioasă. Procesul de obținere al acesteia este tot albinăritul pastoral, întrucât suprafețele cultivate cu zmeură nu sunt găsite la tot pasul.

Cele mai importante proprietăți sunt: reglarea activităților ovarelor, previne apariția sclerodermiei și osteoporozei, conține mulți antioxidanți, ameliorează tusea și stările gripale și întărește sistemul imunitar.

 

Aceste tipuri de miere sunt mai puțin folosite sau chiar puțin cunoscute, însă fiecare are beneficii care joacă un rol important în sănătatea ta, mai ales fiind un produs natural. Dacă nu ai consumat niciodată aceste tipuri de miere, ar trebui să le încerci nu numai pentru gustul specific, ci și pentru a-ți îmbunătăți starea de sănătate.

 sursa www.ziarulevenimentul.ro

Related posts

Încep lucrările de 2,5 milioane de euro pentru extinderea și dotarea Ambulatoriului Spitalului Municipal de Urgență Pașcani

Răzvan Grecu

Crește în continuare numărul persoanelor vaccinate la Pașcani! Cei vaccinați sunt așteptați să ridice tichetele de masă

Iulia Huțanu

O femeie din județ care făcea dializă de 4 ani a primit un rinichi de la Oradea

Redacția
Încarcă...