RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Alertă de meningită în Suceava. O grădiniță a fost închisă

Alertă medicală la Suceava. A fost închisă cea mai mare grădiniță de stat după ce trei copii s-au îmbolnăvit de meningită. Între timp, autorităţile vor dezinfecta sălile de clasă, iar părinţilor le recomandă să-i ducă pe cei mici la control. Peste 400 de copii sunt înscrişi la această grădiniţă.

 

  

Dorina Dunăreanu, director grădinița nr. 9 Suceava: Am fost anunțați că avem un al treilea caz de meningită virală. Sunt doi copii de la grupa mare și un copil de la grupa mijlocie.

Cele trei cazuri de meningită confirmate de medici au determinat autorităţile să închidă grădiniţa timp de 3 zile, dar şi pe perioada vacanţei de săptămâna viitoare.

Cătălina Zorescu, director DSP Suceava: Luăm această măsură pentru a putea efectua o dezinfecție corectă și integrală a localului de învățământ, dezinfecție care nu s-ar putea efectua în actualele condiții, în prezența copiilor. Meningita aceasta virală, noi presupunem că este de origine enterovirală, adică determinată de un virus enteric cu transmitere digestivă.

Părinţii celorlalţi copii au fost anunţaţi să îi ia acasă şi sfătuiţi să îi ducă pe micuţi la medic.

-Îi luăm acasă… și-i ținem acasă, sperăm să fie bine, să nu pățească nimic

-Plecăm acasă, analize şi Doamne ajută să fie bine.

-Se închide grădinița până după vacanță. Stă acasă cu soția.

Împreună cu cei trei copii, bolnavi de meningită, internaţi la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Suceava se mai află şi sora mai mare a unuia dintre ei.

Monica Terteliu, șef Secție Boli Infecțioase, Spitalul Județean Suceava: Momentan se află un număr de trei copii cu disgnosticul de meningită acută, posibil enterovirală, serologia se află în lucru, al patrulea copil, sora unuia dintre cei trei deja pomeniți se află și ea în investigații cu același diagnostic.

La grădinița numărul 9 din Suceava sunt înscriși 420 de copii. Medicii spun că se așteaptă să apară mai multe cazuri de meningită în aceeași comunitate, chiar dacă nu este sezonul meningitei virale.

În urmă cu o săptămână, a fost alertă şi la o grădiniţă din Sinaia, după ce un copil de patru ani a murit tot de meningită.

 sursa www.digi24.ro

Related posts

DSP Iași: 8.502 cazuri de infecții respiratorii acute înregistrate în ultima săptămînă, în județ

Redacția

Cei ce intră în operaţii pot răsufla uşuraţi. Dezinfectanţi noi în spitalele ieşene

Redacția

Centrul de vaccinare din Pașcani închis în zilele de 1-2 mai

Marius Parteni
Încarcă...