RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Ajutați o tânără doctoriță cu tumoare cerebrală! O operație efectuată la Viena o poate salva

„Îmi doresc să salvez vieţi, dar până atunci cer implicarea voastră pentru salvarea unui viitor medic“, spune rezidenta Sabina Dorofte. Diagnosticată cu tumoră cerebrală, ea are nevoie de circa 40.000 de euro pentru efectuarea unei operaţii salvatoare pe care o poate face la Viena. Cum puteţi dona?

 

  

Un medic rezident în medicina de familie are nevoie de ajutor. Sabina Dorofte, absolventă a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi, are nevoie de sprijin material pentru efectuarea unei operaţii la Spitalul AKH din Viena. Tânăra în vârstă de 28 de ani a fost diagnosticată în decembrie 2017 cu recidivă tumorală, după ce în 2010 a fost diagnosticată cu tumoră cerebrală benignă. Sabina Dorofte a făcut un apel umanitar pe pagina personală de Facebook.

„În anul 2010, după admiterea la facultate, în urma unei crize epileptice, am fost diagnosticată cu o tumoră cerebrală benignă – astrocitom difuz grad II – pentru care am fost operată la Spitalul AKH din Viena. Medicii mi-au confirmat că şansele de recidivă sunt infime, dar, în anul 2014, când eram gata să depun jurământul lui Hippocrates, în urma unui RMN de control, am fost diagnosticată cu recidivă tumorală, pentru care am fost din nou operată“, notează tânăra rezidentă.

Sabina Dorofte mai precizează că, în decembrie 2017, în urma unui control, a aflat că tumora a recidivat şi trebuie operată din nou. Pentru efectuarea intervenţiei, medicul are nevoie de 40.000 de euro, bani pe care nici ea, nici familia ei, una de condiţie materială modestă, nu îi are.

„În ciuda tuturor evenimentelor, nu mi-am pierdut speranţa, şi acum mă pregătesc pentru examenul de specialitate, pe care îmi doresc din tot sufletul să îl susţin. Apelez la ajutorul tău, şi cred că încă există oameni cu posibilitatea de a mă ajuta să strâng suma de 40.000 euro pentru a mă putea salva şi de această dată. Îmi doresc să salvez vieţi, dar până atunci cer implicarea voastră pentru salvarea unui viitor medic“, mai precizează Sabina Dorofte în apelul umanitar lansat sâmbătă pe pagina personală de Facebook.

Persoanele interesate să contribuie la salvarea medicului pot dona lei în contul RO15BREL0002000443340100 şi euro în contul RO04BREL0002000443340201 EURO, ambele deschise la LIBRA BANK, pe numele Sabina Dorofte.

Apelul umanitar al medicului rezident a fost distribuit de aproape 1.000 de utilizatori Facebook în mai puţin de 24 de ore. Printre persoanele care i-au transmis încurajări medicului rezident se regăseşte şi fostul decan al Facultăţii de Medicină de la UMF Iaşi, profesorul Doina Azoicăi.

„Sabina este un om minunat. Va reuşi negreşit, pentru că este o luptătoare victorioasă. Am încredere în cei ce pot să o ajute material, dar am cea mai mare încredere în ea. Medicina de acum face ca lucrurile să se rezolve într-un mod pozitiv, iar eu aşa văd lucrurile, pentru că Sabina are multe de făcut pentru ea şi pentru cei din jurul ei. Succes, draga noastră Sabina!“, a notat profesorul Azoicăi.

Sursa www.ziaruldeiasi.ro

 

 

Related posts

Medic: Masca refolosită își pierde capacitatea de protecție. Nu se păstrează agățată de oglinda mașinii

Redacția

APIA nu mai primeste cereri unice de plată

Redacția

Ludovic Orban, despre evoluția epidemiei de coronavirus din România: Am emoții

Redacția
Încarcă...