Centru de vaccinare împotriva rujeolei în Pașcani

Ești din Pașcani sau din zonele învecinate? Copilul tău nu este vaccinat împotriva rujeolei? Dacă ești interesat de acest lucru te poți adresa Centrului de Permanență care funcționează în clădirea Gării. 

Direcția de Sănătate Publică Iași a trimis o adresă către Primăria Pașcani, prin care informează că persoanele care nu sunt în evidența medicilor de familie sau nu dețin acte de identitate se pot adresa Centrului de Permanență pentru a beneficia de aceste servicii.

 „Suntem în plină campanie de reducerea efectelor epidemiei eactuale de rujeolă şi încercăm să facem pe toate căile popularizarea şi conştientizarea populaţiei pentru a aduce copiii la medicul de familie pentru a se vaccina împotriva rujeolei. Ţinând cont că că numărul foarte mare de cazuri de rujeolă existente la ora actuală în ţară a depăşit numărul de 8000. Deocamdată în Iaşi nu am avut nici un deces avem un numar de 55 de cazuri de rujeolă. Încercăm pe toate căile să restrângem sau să oprim această epidemie. Avem stocuri de vaccin atât la nivelul DSP-ului cât şi la nivelul medicilor de familie”, a declarat Liviu Stafie, directorul Direcției de Sănătate Publică.

De vaccinare se ocupa medicii Virginia Movileanu, Maria Clinc, Maria Plăcintă, Viorica Susanu și Elena Tunza. Programul de lucru este de luni până vineri, între orele 15:00- 08:00 de, iar în zilele de sâmbătă și duminică se lucrează 24 din 24 de ore.